Majstrovské oslavy Bayernu sa odkladajú minimálne do utorka

NETKY.SK • 22 Marec 2014, 18:55 • 2 min
Majstrovské oslavy Bayernu sa odkladajú minimálne do utorka

MNÍCHOV - Bayern vyhral už osemnásť bundesligových stretnutí v rade a neprehral v najvyššej súťaži už v 51 dueloch.

slovakia

left justify in out

Majstrovské oslavy Bayernu Mníchov sa ešte minimálne o jeden zápas odkladajú, úradujúceho víťaza Ligy majstrov však delí od zisku titulu už len jedno víťazstvo, na ktoré má osem pokusov. Bavori mohli už v sobotu obhájiť ligový titul, ak by vyhrali na ihrisku Mainzu, Borussia Dortmund zaváhala v Hannoveri a Schalke doma s Eintrachtom Braunschweig. Tímy z prvých troch priečok tabuľky bundesligy však vyhrali a Bayern musí s oslavami najrýchlejšie získaného titulu v nemeckej histórii počkať minimálne do utorka, keď potrebuje zdolať Herthu Berlín bez ohľadu na výsledok derby medzi Dortmundom a Schalke.

 

Bayern v sobotu vyhral v Mainzi 2:0, keď sa jeho hráči na ceste za osemnástym víťazstvom v rade presadili až v závere duelu. V 82. min strelil gól Bastian Schweinsteiger a o päť minút neskôr pridal ďalší presný zásah striedajúci Mario Götze. Osemnásť výhier v rade je nový bundesligový rekord, rovnako ako séria 51 stretnutí bez prehry v najvyššej nemeckej súťaži. Mníchovčania naposledy ťahali za kratší koniec ešte v októbri 2012 s hráčmi Bayeru Leverkusen. V aktuálnom ročníku suverénne kraľujú bundesligovému pelotónu s bilanciou 24 víťazstiev, 2 remízy a impozantným skóre 76:12. Počas tejto sezóny bavorský klub zakopol len dvakrát, keď remizoval s Bayerom Leverkusen (5. októbra) a SC Freiburg (27. augusta). Bayern má pred Borussiou osem kôl pred koncom 23-bodový náskok. 

 

"Nezáleží na tom, či by sme získali titul už teraz alebo o pár týždňov neskôr. Podstatné je, aby sa nám to podarilo. Dôležitosť prikladám každému tréningu, všetkým súperom i nadchádzajúcim zápasom. Musíme byť opatrní, aby sme nestratili rytmus," povedal pre klubový web športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer. Jeho slová doplnil reprezentačný stredopoliar Toni Kroos: "Kedy získame titul, je až druhoradé. Podstatné je, aby sme v každom dueli predviedli náš typický futbal. Musíme si udržať koncentráciu." 

 

Bayern Mníchov je s 23 titulmi rekordér najvyššej nemeckej súťaže, pred druhým v poradí 1. FC Norimberg vedie o 14 primátov. Bavori sú navyše v aktuálnom ročníku stále v hre aj v národnom pohári (DFB Pokal) i Lige majstrov. Na domácej scéne sa stretnú v semifinále s hráčmi 1. FC Kaiserslautern a v kontinentálnom pohári číslo jeden postúpili do štvrťfinále. Piatkový žreb im za súpera určil Manchester United. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies