Izrael uskutočnil nálety na ciele v blízkosti sýrskeho hlavného mesta Damask

NETKY.SK • 14 Jún 2023, 10:15 • 2 min
Izrael uskutočnil nálety na ciele v blízkosti sýrskeho hlavného mesta Damask

DAMASK - Izrael uskutočnil v stredu nálety blízko sýrskeho hlavného mesta Damask. Pri útoku utrpel zranenia jeden sýrsky vojak.

slovakia

left justify in out

Izrael uskutočnil v stredu nálety blízko sýrskeho hlavného mesta Damask. Pri útoku utrpel zranenia jeden sýrsky vojak, informovala tamojšia štátna tlačová agentúra SANA. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

"Približne o 01.05 h miestneho času (00.05 SELČ) izraelský nepriateľ vykonal nálety zo smeru od okupovaných Golanských výšin na niekoľko cieľov juhozápadne od Damasku," uviedla SANA, ktorá sa odvolávala na anonymný zdroj zo sýrskej armády. Ten dodal, že protivzdušnej obrane sa podarilo zlikvidovať niekoľko izraelských striel. Monitorovacia organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) uviedla, že izraelské útoky smerovali na "sklady so zbraňami patriace proiránskym bojovníkom".

 

Izrael za uplynulé roky podnikol stovky náletov na ciele na území ovládanom sýrskou vládou vrátane letísk v Damasku či Aleppe. Tieto operácie potvrdzoval alebo komentoval len v ojedinelých prípadoch. Opakovane však pripustil, že sa zameriava na Iránom podporované militantné zoskupenia, ako je libanonské hnutie Hizballáh. To vyslalo tisíce svojich príslušníkov na podporu jednotiek sýrskeho prezidenta Bašára Asada.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies