EUROFONDY: Návrat k elegancii a kráse čias Márie Terézie v Holíči. Projekt, ktorý vás prenesie v čase

NETKY.SK • 1 Február 2024, 15:00 • 2 min
EUROFONDY: Návrat k elegancii a kráse čias Márie Terézie v Holíči. Projekt, ktorý vás prenesie v čase

Eurofondy podporujú projekt revitalizácie zámockých záhrad, ktorým sa snažia vrátiť atmosféru čias Márie Terézie.

slovakia

left justify in out

Záhradný turizmus sa špecializuje na objavovanie rôznorodých typov záhrad a parkov. Jeho rozvoj súvisí aj s úsilím o zachovanie ich prírodného a kultúrneho dedičstva. Projektová realizácia pritom nadväzuje na úvodnú fázu, ktorá zahŕňala vytvorenie bylinkovej záhrady v Holíči.

Hlavnou projektovou aktivitou je revitalizácia zámockých záhrad v Holíči - I. etapa, ktorej cieľom je zhodnotiť areál zaniknutých pôvodných barokových záhrad a zachovať prírodné kultúrne dedičstvo pre budúce generácie. Oživením prostredia vznikne nová odpočinková a zážitková zóna plná zelene, ktorá poslúži nielen turistom a návštevníkom záhrady, ale tiež samotným obyvateľom mesta. V rámci obnovy budú súčasťou aj náučné chodníky.

V blízkosti záhrad sa nachádza aj detské ihrisko a spomínaná bylinková záhrada, takže si tu na svoje prídu aj rodiny s deťmi. Na trávnatých plochách sa ľudia môžu voľne pohybovať, vďaka čomu sú vyhľadávaným miestom na piknik či relax v blízkosti vodnej plochy.

Mesto Holíč sa týmto projektom snaží dostať zámocké záhrady do stavu, aby sa aspoň v niečom podobali na barokové záhrady z čias Márie Terézie a Františka Štefana Lotrinského.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: keep.eu, Foto: Záhorí.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies