Majiteľ baru z Prešova dostal za porušenie nariadení dvojročný trest

NETKY.SK • 26 December 2020, 17:03 • 2 min
Majiteľ baru z Prešova dostal za porušenie nariadení dvojročný trest

PREŠOV - Majiteľ baru Moto Pub bol vzatý do väzby tesne pred Vianocami. Od Štedrého dňa pozná svoj trest.

slovakia

left justify in out

Muž z Prešova mal svoj bar otvorený aj napriek tomu, že situácia v krajine v súvislosti s koronavírusom je alarmujúca a všetky reštauračné zariadenia, bary a diskotéky sú dlhšie zatvorené. 

 

Bar mal muž otvorený vyše mesiaca, nešlo pritom o žiadnu terasu, ale o interiér. V podniku nik neobmedzoval počet náštevníkov, majiteľ prostredníctvom svojho facebooku vyzýval, aby rozhodne nechali rúška doma. 

 

Obvinenie

 

"Obvinený bol na Štedrý deň uznaný za vinného z prečinu porušovania povinností počas krízovej situácie, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu troch rokov. Trestný rozkaz Okresného súdu Prešov je právoplatný," uviedla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove. Odsúdený, ktorý do svoho podniku pozýval ľudí na sociálnej sieti, okrem toho zrejme dostane aj pokutu od hygienikov. 

 

img

 

Známa obhajkyňa

 

Podnikateľa najprv zastupovala advokátka z Košíc, Adriana Krajníková, ktorá sa preslávila kauzou v košickej pôrodnici, kedy svoju klientku, prvorodičku cez telefón inštruovala, aby odmietala nemocnicou stanovené nariadenia. 

 

Fungovať budeme

 

„To, či vyhráme, alebo prehráme, to už je vec osudu. Skúsili sme, vieme kde žijeme, ako fungujú zákony a aké máme a či máme práva. Mám krásnu manželku a dve nádherné deti a veľmi ich milujem a máme podnik, ktorý vždy bol manželkin, je to jej podnik nie môj. Ona vybavuje všetko okolo neho a som jej vďačný, že vďaka nej, sme si mohli splniť náš sen. Chcú jej ho vziať, áno, neberiem, ale nezatvoríme. Podnik bude fungovať aj naďalej. Všetko toto raz pominie a pravda vypláva na povrch. Ja som aj za cenu odsúdenia robil všetko preto, aby nám ho nezatvorili. BIJEM SA ZA RODINU" uvieodl muž. 

 

Čítajte tiež: Podnikatelia vystavili vláde vysvedčenie, takmer prepadla



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies