Vodičovi kamióna, ktorý chcel prejsť cez cyklomost, hrozí 10 rokov väzenia

NETKY.SK • 10 Júl 2020, 15:49 • 2 min
Vodičovi kamióna, ktorý chcel prejsť cez cyklomost, hrozí 10 rokov väzenia

BRATISLAVA – Vyšetrovateľ bratislavskej polície vzniesol obvinenie 30-ročnému Martinovi K. z okresu Trenčín, ktorý sa ako vodič kamióna pokúšal prejsť cez Cyklomost slobody v Devínskej Novej Vsi.

slovakia

left justify in out

Za zločin všeobecného ohrozenia mu hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. O tom informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

 

"Vodič kamióna nerešpektoval dopravné značenie, z ktorého bolo zrejmé, že na uvedený cyklomost je zakázaný vjazd všetkých motorových vozidiel a rovnako, že je určený výlučne pre cyklistov a chodcov, a pokúsil sa cezeň prejsť," informujú bratislavskí policajti.

 

Takouto jazdou mal páchateľ vydať ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví, alebo škody veľkého rozsahu porušením statiky mosta. Na základe toho mu vzniesol obvinenie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave IV.

 

Cyklomost slobody ostáva po minulotýždňovom poškodení kamiónom naďalej zatvorený. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) čaká na zistenia z diagnostiky statiky, ktorú na moste v pondelok (6. 7.) zrealizovali Regionálne cesty Bratislava. Výsledky majú byť známe ešte tento týždeň.

 

Predseda BSK Juraj Droba avizoval, že po záveroch vyšetrovania je kraj rozhodnutý vymáhať zaplatenie nákladov. Zároveň povedal, že ak statik potvrdí, že cyklomost je bezpečný, opäť ho sprístupnia verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona