Maďarský minister obrany: Musíme sa pripaviť na nové bezpečnostné výzvy

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 16:08 • 2 min
Maďarský minister obrany: Musíme sa pripaviť na nové bezpečnostné výzvy

BUDAPEŠŤ - Je potrebné pripraviť sa na bezpečnostné výzvy nového druhu, akými sú masové prisťahovalectvo, prípadne hybridné formy vedenia boja v zdanlivo mierovom období, povedal dnes v Budapešti maďarský minister obrany István Simicskó.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania denníka Népszava šéf rezortu v prejave pri príležitosti Dňa armády poznamenal, že pri riešení týchto výziev je dôležitá medzinárodná spolupráca, zvlášť členstvo v Severoatlantickej aliancii.

 

Maďarské ministerstvo obrany pripravuje novú doktrínu a novú bezpečnostnú stratégiu, dodal Simicskó. Uhorským revolučným vojskám sa 21. mája 1849 po trojtýždennom obliehaní podarilo získať späť Budínsky hrad obsadený cisárskymi vojskami. Od roku 1992 v Maďarsku oslavujú 21. máj ako Deň armády. Pri tejto príležitosti sa konajú podujatia na viacerých miestach krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies