Maďarská polícia obnovila flotilu vrtuľníkov, sovietske vymenila za americké

NETKY.SK • 27 Január 2017, 10:15 • 2 min
Maďarská polícia obnovila flotilu vrtuľníkov, sovietske vymenila za americké

BUDAPEŠŤ - Hliadkovaniu na hraniciach i v cestnej doprave bude slúžiť päť amerických vrtuľníkov McDonnell Douglas MD-902 Explorer, ktoré si zadovážila maďarská polícia.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval spravodajský server hvg.hu, vrtuľníky nahradia doteraz používané stroje MI-2, ktoré vyrábali na základe sovietskej licencie v Poľsku.

 

Polícia kúpila použité MD-902 v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württenbersko, kde s nimi tamojšie orgány lietali 13-15 rokov. Ich hodnota podľa servera dosahuje 13,6 milióna eur.

 

Tieto ľahké dvojmotorové viacúčelové vrtuľníky majú päťlistový nosný rotor a využívajú systém NOTAR, čo znamená, že fungujú bez chvostového vyrovnávacieho rotora.

 

Maďarská polícia oznámila, že stroje budú hliadkovať na štátnych hraniciach, v cestnej a lodnej doprave; počíta sa aj s ich nasadením pri pátracích operáciách, záchranných prácach a pri zabezpečovaní poriadku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies