Prípad s Pavlom R. sa odročil na september

NETKY.SK • 24 Máj 2019, 12:41 • 2 min
Prípad s Pavlom R. sa odročil na september

BRATISLAVA - Bývalý riaditeľ TV Markíza, exminister hospodárstva a podpredseda vlády SR Pavol R. trvá na tom, že je v kauze okolo prípravy vraždy jeho bývalej spoločníčky Silvie Vozovej neprávom obvinený.

slovakia

left justify in out

Podľa vlastných slov si nič neobjednal. V kauze sa okrem iného objavujú aj mená banskobystrického bossa Mikuláša Č., Miloša K. a údajného bossa bratislavskej skupiny sýkorovcov Róbert L. alias Kýbela.

 

"Vyhlasujem, že som nevinný, že nič z toho, čo mi je kladené za vinu, som nikdy nespáchal," vyhlásil pred senátom súdu. Tvrdenia, že chcel získať Volzovej podiely v televízii a zabezpečiť ich prepisom na jeho osobu, odmieta. Za najcennejšiu považuje televíznu licenciu TV Markíza. "Ak by sa veci udiali tak, ako mi je kladené za vinu, tak Markíza príde o licenciu," zdôraznil s tým, že by z toho nemal žiaden prospech. 

 

img

 

Popiera, že by na stretnutí s Mikulášom Č. a Milošom K. v Banskej Bystrici hovoril o odstránení Volzovej. K stretnutiu ho mala viesť obava o bezpečnosť seba a svojej rodiny. Trvať malo podľa jeho slov asi 30 minút, chcel, aby preverili informácie o objednávke na jeho odstránenie.

 

Samotné stretnutie mu mal sprostredkovať podnikateľ Ján Kováčik, s ktorým mali veľmi dobré vzťahy. "Vedel o všetkom, mali sme spoločné aktivity," skonštatoval s tým, že bolo prirodzené, že mu povedal o svojich obavách. Stretnutie mal navrhnúť Kováčik a mal sa na ňom zúčastniť. "Prisahám, že tam bol," zdôraznil Pavol R., hoci to Kováčik popiera. Rovnako odmieta tvrdenia, že sa uskutočnilo aj ďalšie stretnutie v bratislavskom hoteli.

 

img

 

Na dnešnom pojednávaní vypovedal aj Róbert L., ktorý odmietol tvrdenia o jeho účasti na príprave tohto skutku. Pavla R. podľa svojich slov videl asi tretí raz, prvýkrát to malo byť na spomínanom stretnutí v Banskej Bystrici. Vo štvrtok (23. 5.) na hlavnom pojednávaní Miloš K. a Mikuláš Č. priznali vinu, trojčlenný senát ich vyhlásenia o vine neprijal. 

 

Podľa medializovaných informácií začala polícia prípad riešiť na základe výpovede na doživotie odsúdeného Mikuláša Č. Práve on mal vypovedať, že si Pavol R. v slovenskom podsvetí na jeseň roku 1997 objednal vraždu Volzovej, a to za odmenu 20 až 40 miliónov korún slovenských. Verziu potvrdil aj jeho bývalý komplic Miloš K. Kýbel, ktorý je rovnako odsúdený na doživotie, ich tvrdenia v minulosti poprel. Pavol R. výpoveď označil za výmysel.

 

img

 

Pavol R. je v tejto kauze stíhaný na slobode. Ide o prvý prípad v histórii Slovenska, keď pred súdom stojí bývalý člen vlády obžalovaný z pokusu o vraždu. V minulosti slovenské súdy pojednávali a aj pojednávajú v kauzách viacerých exministrov, no nie v takej závažnej trestnej veci.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies