VIDEO Dobrovoľne za mreže? Aj to dokáže prepracovanosť

NETKY.SK • 5 Január 2019, 09:54 • 2 min
VIDEO Dobrovoľne za mreže? Aj to dokáže prepracovanosť

Nie je žiadnym prekvapením, že dnešný svet je príliš uponáhľaný a niektorí slabší jedinci to nezvládajú dobre. Čo by to bolo ale za Kóreu keby aj na toto nevymyslela nejaké riešenie. Ste prepracovaní? Choďte do väzenia. Nie, nerobíme si srandu.

slovakia

left justify in out

Pre väčšinu ľudí je pobyt za mrežami zlý sen. V Južnej Kórei si za pobyt za mrežami ľudia dokonca radi zaplatia. Ide najmä o právnikov, manažérov, úradníkov ale aj študentov. Jednoducho o všetkých, ktorí nezvládajú uponáhľané tempo každodenného života a potrebujú od neho utiecť... A tak sa dajú dobrovoľne zavrieť do väzenia.

 

obrazok

 

Juhokórejská "väznica" Prison Inside Me (Väzenie vnútri mňa) slúži ako detox od vražedného pracovného tempa a hyperkonkurenčného prostredia ázijské krajiny.

 

Všetko začína ako v naozajstnom väzení. Pred nástupom trestu každý odovzdá svoje veci vrátane mobilu a oblečenia a prezlečie sa do uniformy. Svoj vymeraný čas potom strávi v sivej cele s výmerou šesť metrou štvorcových. Dere sú uzamknuté zvonku a jedlo dostávajú "väzni" cez okienko vo dverách.

 

 

Na rozdiel od skutočného väzenia však obyvatelia všetkých dvadsiatich ôsmich ciel vedia, ako sa v prípade núdze dostať von.  Môžu si tiež vybrať, ako dlho chcú za mrežami zostať.

 

Od roku 2008, kedy sa projekt rozbehol, už si uväznenie zaplatilo viac ako dvetisíc Juhokórejčanov.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies