Maďari nakupujú tovar dennej spotreby online najviac spomedzi krajín V4

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 11:51 • 2 min
Maďari nakupujú tovar dennej spotreby online najviac spomedzi krajín V4

BUDAPEŠŤ - Pomer internetového nákupu tovaru dennej spotreby je spomedzi krajín Vyšehradskej štvorky najvyšší v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dnes zverejnených výsledkov prieskumu inštitútu GfK Hungária Piackutató Intézet, podľa ktorého v Maďarsku dosahuje tento pomer 1 %, v Česku 0,8 %, v Poľsku 0,6 % a na Slovensku 0,4 %.

 

Riaditeľ inštitútu Ákos Kozák na budapeštianskom vedeckom fóre podľa servera Hvg.hu povedal, že v Maďarsku dynamicky rastie internetový obchod. Kým v roku 2012 kupovali tovar dennej spotreby prostredníctvom internetového obchodu iba 2 % domácností, v roku 2014 to už bolo 23 %.

 

Podľa Kozáka maďarskí zákazníci minú pri jednom nákupe vo virtuálnom priestore v priemere trojnásobne viac než v "kamenných" obchodoch. Najhľadanejším tovarom Maďarov v online obchodoch sú kozmetické výrobky, potrava pre zvieratá a minerálne vody.

 

Maďari najviac nakupujú cez internet v pondelok, Slováci, Česi a Poliaci zas v piatok a v sobotu, cituje Hvg.hu z výsledkov prieskumu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies