Vraždiaci klaun zabil viac ako tridsať ľudí

NETKY.SK • 12 Január 2020, 10:18 • 2 min
Vraždiaci klaun zabil viac ako tridsať ľudí

Snímka To, inšpirovaná rovnomennou knihou spisovateľa Stephena Kinga, disponuje záporákom, ktorý je nočnou morou mnohých ľudí - klaunom. Hoci tieto postavičky majú verejnosť skôr rozosmiať a napríklad v cirkusoch predvádzajú najrôznejšie vtipná čísla, z neznámeho dôvodu sú v posledných rokoch sú skôr strašidelný. Kam sa ale krvilačný Pennywise z hororu hrabe na reálneho vraždiaceho klauna. Tým bol sériový vrah John Wayne Gacy, ktorý má na svedomí 33 obetí, konkrétne mladých chlapcov.

slovakia

left justify in out

Keď v meste Derry v štáte Maine začnú miznúť deti, musí skupina mladých chlapcov a dievčat čeliť svojím najväčším obavám v boji proti zlému klaunovi menom Pennywise, ktorého vražedná a násilná história sa tiahne naprieč storočiami. V snímke To museli fiktívne deti bojovať s fiktívnym, aj keď nepochybne desivým klaunom. Ten ale na toho skutočného ani zďaleka nemá. John Wayne Gacy bol americký sériový vrah, podnikateľ a politický aktivista, známy pod prezývkou Killer Clown, čiže Klaun zabijak. Počas 6 rokov vzal život celkom 33 mladým chlapcom, ktorí pred smrťou zažívali neskutočná muky. Rovnako ako kopa sériových vrahov, aj John mal smutné detstvo, ktoré pravdepodobne stoja za tým, čo v budúcnosti svojim obetiam robil. Jeho alkoholický otec mu hovoril, že je gay a neskôr bol pohlavne zneužívaný rodinným priateľom.

 

Dobrý človek sa skazeným vnútrom

Nikto by nepovedal, že John Wayne Gacy jedného dňa bude vraždiť, alebo znásilňovať mladých chlapcov. Pracoval ako poslíček s novinami, vyrážal k požiarom či nehodám a pomáhal policajtom a hasičom, alebo pracoval v prospech kostola a vozil ľudí na nedeľné bohoslužby, uvádza blesk.cz.

 

img

 

Svoju prezývku si Gacy vyslúžil tým, že zatiaľ čo vo dne chodil na večierky či do nemocníc pobaviť deti v prevleku klauna, v noci znásilňoval a vraždil svoje obete. Niektoré z nich dokonca veľmi brutálnym spôsobom mučil.

 

Nájdenie obetí a trest

Dňa 13. decembra 1978 sa stratil pätnásťročný Robert Piest. Ten po sebe zanechal odkaz, že ide na schôdzku práve s Gacy. Keď sa potom nevrátil a polícia vraha kontaktovala, povedal, že u neho chlapec nikdy nebol. Policajti sa napriek tomu rozhodli preveriť jeho totožnosť v centrálnom registri a zistili, že Gacy bol raz trestaný za zneužívanie mladistvého. Policajti prišli do Johnova domu a v pivnici objavili asi tridsiatku ľudských kostí a ľudských pozostatkov. Gacy sa na mieste priznal, že zabil 33 mladých mužov a chlapcov. Niektorí boli na sebe doslova nalepení. Ďalšie 4 jeho obete boli nájdené v rieke, kam ich vraj začal hádzať po tom, čo ho začal z ich pochovávania v pivnici bolieť chrbát. John Wayne Gacy bol uznaný vinným zo všetkých 33 vrážd a odsúdený na trest smrti prostredníctvom smrtiacej injekcie. Dňa 10. mája 1994 bol Gacy v Menardovom nápravnom ústave v Crest Hill v Illinois popravený, ešte predtým sa ale neúspešne pokúsil o útek. Jeho posledné slová? "Pobozkajte mi zadok."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies