Ľudia cestujú do Petrohradu aj napriek bezpečnostným hrozbám z teroristických útokov

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 16:27 • 2 min
Ľudia cestujú do Petrohradu aj napriek bezpečnostným hrozbám z teroristických útokov

BRATISLAVA – Teroristické útoky síce negatívne ovplyvňujú záujem ľudí o cestovanie lietadlom, no ich reálny dosah na predaj individuálnych leteniek je krátkodobý. Incidenty podobné útoku v Petrohrade odradia od cestovania najmä ľudí, ktorí lietajú menej často, a na predaj biznis leteniek nemajú takmer žiadny vplyv.

slovakia

left justify in out

„Zatiaľ sme nerušili ani jednu objednávku. V Petrohrade je momentálne osem slovenských klientov. Ďalší odchádzajú zajtra na dovolenku do Moskvy, tí nežiadali žiadnu zmenu dátumu ani storno. Zaznamenali sme jednu žiadosť o zmenu termínu od klientov, ktorí mali cestovať dnes. Naši agenti lety presunuli na iné dátumy podľa pravidiel leteckej spoločnosti,“ uviedol Vas s tým, že letecké spoločnosti ani medzinárodné letisko Pulkovo v Petrohrade neprijali žiadne špeciálne opatrenia.

 

Mária Matúšová z cestovnej kancelárie Ferrotour TASR informovala, že v súvislosti s útokmi nedostali od klientov žiadnu osobnú ani telefonickú žiadosť o zmenu objednávky. Pokles v dopyte nehlási ani spoločnosť Student Agency. „Zatiaľ sme nedostali žiadne otázky a neevidujeme obavy cestujúcich, ktorí majú do tejto destinácie zakúpenú letenku. Nemôžeme ani povedať, že by bol znateľný okamžitý pokles záujmu o destináciu, pretože letenky do Petrohradu si ľudia kupujú v predstihu,“ konštatovala riaditeľka predaja leteniek spoločnosti Student Agency Věra Janičinová.

 

Doplnila, že vzhľadom na bezpečnostnú situáciu sa dajú očakávať určité obmedzenia, ktoré by napríklad mohli spomaliť cestu na letisko. „Po skúsenostiach s predchádzajúcimi krízovými situáciami je možné, že sa na letiskách zavedú bezpečnostné opatrenia,“ dodala Janičinová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies