Minister Korčok navštívil Nemecko, označil ho ako najdôležitejšieho obchodného partnera

NETKY.SK • 28 Apríl 2021, 06:05 • 2 min
Minister Korčok navštívil Nemecko, označil ho ako najdôležitejšieho obchodného partnera

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok druhýkrát vo funkcii šéfa diplomacie navštívil Nemecko.

slovakia

left justify in out

„S Nemeckom zdieľame mnohé pozície pokiaľ ide o budúcnosť silnej Európy. Nemecko je najväčšou krajinou EÚ a zároveň dôležitou hybnou silou európskej integrácie. Považujem za dôležité, aby sme riešili výzvy, ktoré pred Úniou stoja, spoločne, či už je to boj s pandémiou, plán obnovy alebo posilnenie postavenia EÚ v medzinárodných vzťahoch,“ necháva sa počuť šéf diplomacie Korčok.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Angela Merkelová a premiéri spolkových krajín diskutovali o obmedzeniach v prípade zaočkovaných osôb

 

img

 

Mohlo by ťa zaujímať: Richard Sulík a Ivan Korčok hlasovali proti núdzovému stavu

 

Tvrdí, že Nemecko je naším strategickým partnerom, najdôležitejším obchodným partnerom a jedným z najväčších investorov. Korčok tvrdí, že s ministrom zahraničných vecí Heikom Maasom debatovali o tom, ako ešte viac prehĺbiť strategický dialóg medzi našimi krajinami a ako lepšie využiť jeho možnosti. "Za Slovensko som vyjadril záujem viac spolupracovať v oblasti výskumu a vo vývoji moderných technológií,“ uviedol minister Korčok po stretnutí s nemeckým partnerom.

 

img

 

Počas návštevy Nemeca vystúpil šéf slovenskej diplomacie  aj na podujatí organizovanom nadáciou Körber Stiftung, na ktorom diskutoval na tému budúcnosti Európy v post-pandemickom období s členmi Bundestagu, predstaviteľmi nemeckých rezortov diplomacie a obrany, ako aj ďalších inštitúcií. Informuje o tom komunikačný odbor MZV. 

 

img

 

Súčasťou programu návštevy bolo aj položenie kvetov k pamätníku Berlínskeho múru pri príležitosti spomienky na jednu z obetí, ktorá 27. apríla 1973, t.j. v rovnaký deň ako sa koná návšteva, zahynula pri neúspešnom pokuse o jeho prekonanie.

 

"Práve 27. apríla 1973 hliadky komunistickej diktatúry zavraždili nevinného človeka Manfreda Gertzkeho, ktorý sa snažil prejsť do západnej časti mesta. Mal vtedy len 31 rokov! Nezabúdajme na neho a ani na 140 ďalších obetí," dodáva Korčok a pripomína, že na "tieto obete spomenúť všetci tí páni s európskymi pasmi, ktorí sa snažia zločiny minulosti zľahčovať."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies