Ukrajina odrazila masívny útok dronmi na Kyjev, uviedla armáda

NETKY.SK • 20 Máj 2023, 17:00 • 2 min
Ukrajina odrazila masívny útok dronmi na Kyjev, uviedla armáda

KYJEV - Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na sobotu úspešne odrazila nový ruský útok dronmi na Kyjev. Výbuchy hlásili v meste Černihiv na severovýchode od Kyjeva a v Mariupole, meste okupovanom Ruskom na pobreží Azovského mora.

slovakia

left justify in out

Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na sobotu úspešne odrazila nový ruský útok dronmi na Kyjev, ale padajúce trosky spôsobili v hlavnom meste určité škody, informovala ukrajinská armáda. Útok označila ako "masívny". Správu priniesol portál britského denníka The Guardian.

 

Podľa tlačovej agentúry AFP šéf kyjevskej civilnej obrany a vojenskej správy Serhij Popko na platforme Telegram napísal: "Túto noc agresor znova podnikol masívny útok dronmi. Ozbrojené sily zničili všetky zistené vzdušné ciele prostriedkami našej protivzdušnej obrany. Žiadne zásahy na Kyjev sa nepodarili! Padajúce trosky spôsobili požiar v obytnej budove v Darnyckom obvode, ale bol uhasený bez akýchkoľvek obetí." Podľa slov Popka trosky zapríčinili určité škody v troch ďalších kyjevských obvodoch, ale zatiaľ nie sú hlásené žiadne obete Popko dodal, že išlo o 11. vzdušný útok na Kyjev od začiatku mája.

 

V sobotu o 00.45 h miestneho času ukrajinská armáda varovala, že ku Kyjevskej oblasti smerujú drony. Tamojšie úrady hlásili výbuchy a explózie oznámili aj úrady v meste Černihiv na severovýchode od Kyjeva. Exilová radnica v Mariupole, meste okupovanom Ruskom na pobreží Azovského mora, tiež informovala o výbuchoch. Systémy protivzdušnej obrany boli aktívne v Kyjeve a Černihivskej oblasti, uviedla ukrajinská armáda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies