Na filmovom festivale v Cannes sa predstavila aj RTVS

NETKY.SK • 23 Október 2019, 17:43 • 2 min
Na filmovom festivale v Cannes sa predstavila aj RTVS

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa na televíznom veľtrhu Mipcom vo francúzskom meste Cannes predstavila so svojimi produkčnými novinkami. Z vlastnej hranej tvorby predstavila televíznu drámu Nero a Seneca, vianočnú rozprávku Čarovný kamienok a dokument Volanie.

slovakia

left justify in out

Dohodla tiež nákup nových seriálov a dokumentov. Film Nero a Seneca vychádza z divadelnej hry Edvarda Radzinského, diváci ho v premiére uvidia na Jednotke 10. novembra o 20.30 h. "RTVS ako každý rok natočila novú vianočnú rozprávku. Poľská PLUS TV, ktorá kúpila všetky predchádzajúce rozprávky z dielne RTVS, má záujem aj o licenciu na vysielanie Čarovného kamienka," uviedla Rusnáková.

 

 

Celovečerný dokumentárny film Volanie zachytáva atmosféru a mystiku pravoslávneho kláštora Počajevská lavra. Záujem o tento dokument podľa Rusnákovej prejavili Česká televízia, katolícka univerzita z Južnej Kórey a distribútor vo Francúzsku. "Veľký úspech dlhodobo v Cannes zaznamenávajú animované večerníčky RTVS Mimi a Líza, Websterovci, Drobci a Tresky plesky. Tentoraz zaujali vysielateľov v Japonsku a v Južnej Amerike," povedala hovorkyňa.

 

 

Diváci sa na budúci rok môžu tešiť na dokumentárne seriály z produkcie BBC, ako napríklad Dynastie, Serengeti, Sedem svetov, jedna planéta, Zem z vesmíru. RTVS v Cannes kúpila aj najnovšie spracovanie literárnych adaptácií Bedárov a nedokončenú novelu Sandition od Jane Austinovej.

 

 

"Diváci tiež uvidia kolekciu filmov režiséra Federica Felliniho k 100. výročiu jeho narodenia, nové tituly z úspešných Najkrajších rozprávok, detský seriálový hit Operácia Ouch a na budúcoročnú jeseň ich čaká tretia séria výpravného historického seriálu Katarína Veľká," uzavrela Rusnáková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies