Londýn definitívne končí s UFO

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 17:58 • 2 min
Londýn definitívne končí s UFO

LONDÝN - Britská vláda definitívne zatvorila oddelenie zaoberajúce sa vyšetrovaním hlásení o neidentifikovateľných lietajúcich objektoch, takzvaných UFO. Vyplýva to z dokumentov ministerstva obrany zverejnených v piatok.

slovakia

left justify in out

Deje sa tak štyri roky od oznámenia o finančnej podpore pre vyšetrovanie pozorovaní UFO. Podľa Londýna sa totiž nepotvrdil fakt, že by existovali mimozemské civilizácie predstavujúce reálnu hrozbu pre Veľkú Britániu. Stalo sa tak napriek tomu, že v roku 2009 zaznamenali na britských ostrovoch zvýšený počet pozorovaní, a to aj nad londýnskou budovou parlamentu či legendárnym komplexom Stonehenge.

"Ministerstvo možnosť existencie mimozemského života nepotvrdzuje ani nevyvracia. No za posledných viac ako 50 rokov ani jedno z hlásení o pozorovaní UFO neposkytlo akýkoľvek dokaz o potenciálnej hrozbe pre Spojené kráľovstvo," uvádzalo sa v stanovisku britského ministerstva obrany z roku 2009, v ktorom, paradoxne, zaznamenali nezvyčajne vysoký počet takmer 650 pozorovaní neznámych objektov na oblohe. Orgány však argumentovali, že ide o dôsledok zvýšenej popularity vypúšťania čínskych lampiónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies