LM: Barcelona je mierny favorit, Atlético pozná svoje zbrane

NETKY.SK • 31 Marec 2014, 11:20 • 2 min
LM: Barcelona je mierny favorit, Atlético pozná svoje zbrane

BARCELONA - Jedna zo štyroch štvrťfinálových konfrontácií vo futbalovej Lige majstrov bude aj súbojom dvoch kandidátov na španielsky titul, v utorok FC Barcelona privíta v úvodnom meraní síl Atlético Madrid. V európskych pohároch to bude ich prvé vzájomné stretnutie.

slovakia

left justify in out

Kým Katalánci sa budú snažiť o rekordnú siedmu účasť v semifinále po sebe, Atlético je medzi ôsmimi najlepšími mužstvami Európy prvýkrát od roku 1997. V tejto sérii sa proti sebe postavia dvaja argentínski tréneri: na domácej strane to bude v utorok Gerardo Martino, u hostí Diego Simeone. 

 

Barcelona hrala doma proti Atléticu 105-krát vo všetkých súťažiach, vyhrala v 60 prípadoch, prehrala v 19 a 26-krát sa zrodil nerozhodný výsledok. Posledný domáci duel v decembri 2012 sa skončil víťazstvom "blaugranas" 4:1. "Vieme, že naším súperom bude kvalitné mužstvo. Atlético je momentálne v brilantnej forme. Jediným hendikepom je možno fakt, že odvetu hráme vonku, ale celkovo si myslím, že šance sú vyrovnané. Azda sme miernym favoritom vzhľadom na históriu. Ak sa však pozrieme na štýl hry oboch tímov, je to 50 na 50. Budú rozhodovať detaily. Proti Atléticu nehráme radi, pretože ich hráči vám nedajú žiadny priestor," povedal stredopoliar FC Barcelona Xavi Hernández pre oficiálnu klubovú stránku. 

 

Katalánsky klub je vo svojom šestnástom štvrťfinále Ligy majstrov, z doterajších pätnástich sa jeho hráči 13-krát radovali z postupu. Madridské mužstvo sa medzi najlepšou osmičkou predstavilo v minulosti dovedna päť razy, uspelo v troch prípadoch. Barca naposledy vo vyraďovacej fáze európskych pohárov čelila súperovi z rovnakej krajiny v sezóne 2010/2011, v semifinále LM si poradila s Realom Madrid. V tejto štatistike sa mimoriadne darí aj Atléticu, v roku 2012 vo finále Európskej ligy zdolalo Bilbao 3:0, predtým si v semifinále poradilo s Valenciou (4:2 doma, 1:0 vonku). "Netopierov" si odpratalo z cesty aj vo štvrťfinále EL 2009/2010 (2:2 vonku, 0:0 doma). "Bude to veľmi, veľmi náročné. Barcelona je jasný favorit. Vieme však, čo máme urobiť, aby sme uspeli. Naše zbrane vedia napáchať rozsiahle škody. Ak sa pozriete na Atlético za posledného dva a pol roka, v štýle hry sa toho nezmenilo mnoho," povedal obranca madridského Atlética Diego Godín. 

 

Barcelona v tejto sezóne LM ešte doma neprehrala, z ostatných 26 domácich duelov v európskych pohároch neuspela len raz. Atlético Madrid nepozná v tomto ročníku Ligy šampiónov premožiteľa, v základnej skupine vyhralo 5 zo 6 duelov, jeden sa skončil nerozhodne. V osemfinále pridali "Los Rojiblancos" dve víťazstvá nad AC Miláno (1:0 vonku, 4:1 doma). Domácemu mužstvu budú v utorkovom prvom súboji chýbať zranení brankár Víctor Valdés (koleno), útočník Isaac Cuenca (zadný stehenný sval) a stredopoliar Jonathan dos Santos (koleno). Otázny je štart stopéra Carlesa Puyola. Hosťom nepomôžu suspendovaný stredopoliar Raúl García a zranený obranca Javi Manquillo. Duel bude mať pod taktovkou nemecký rozhodca Felix Brych, úvodný výkop je na programe o 20.45 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies