Polícia obvinila dve Slovenky po tom, ako uzavreli účelové manželstvá s cudzincami

NETKY.SK • 31 Január 2019, 10:44 • 2 min
Polícia obvinila dve Slovenky po tom, ako uzavreli účelové manželstvá s cudzincami

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície Prezídia Policajného zboru obvinil dve Slovenky zo zločinu prevádzačstva spáchaného formou účelového manželstva. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

Prvou obvinenou je Nikola H., ktorá mala v čase sobáša 21 rokov, a podľa zistení polície sa s 30-ročným Egypťanom zoznámila prostredníctvom sociálnej siete.

 

"Oslovil ju pod zámienkou ponuky práce v pizzerii v Írskej republike. Neskôr uzatvorili po vzájomnej dohode za zatiaľ presne nezistenú finančnú výhodu na matrike v meste Drogheda účelové manželstvo," ozrejmila Polícia SR.

 

Vďaka tomu mohol jej manžel požiadať o povolenie na pobyt s cieľom zlúčenia rodiny na území členského štátu EÚ a tým aj možnosť voľného pohybu v krajinách EÚ.

 

img

 

Druhý prípad účelového manželstva bol podľa polície tiež uzatvorený v Írsku, v meste Cavan. Obvinenou je Margita Š. (v čase sobáša 42-ročná), ktorá sa vydala za 28-ročného občana Pakistanu. Podľa policajných zistení tento manželský pár spolu vôbec nežil a cudzincovi bol na základe tohto sobáša povolený pobyt v Írsku. Obvinená mala za sobáš údajne zinkasovať 500 eur.

 

img

 

Za uzatvorenie takéhoto manželstva hrozí väzenie. Sobáš sa navyše nedá anulovať a je potrebné rozviesť sa podľa zákonov SR. Účelové manželstvo je Trestným zákonom definované ako prevádzačstvo.

 

"Občanom Slovenska hrozí za fiktívny sobáš trestná sadzba na dva až osem rokov, cudzincovi hrozí vyhostenie na päť rokov,” uzavrela Polícia SR.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies