VIDEO: Prezidentka SR neuznáva hodnotenie ľudí podľa farby pleti, dôležité sú podľa nej výsledky činnosti

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 18:07 • 2 min
VIDEO: Prezidentka SR neuznáva hodnotenie ľudí podľa farby pleti, dôležité sú podľa nej výsledky činnosti

BRATISLAVA - Pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov to na dnešnej tlačovej konferencii povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Tá v Prezidentskom paláci prijala Rómov a Rómky z prvej línie boja proti pandémii.

slovakia

left justify in out

 

Predmetom rozhovoru prezidentky a jej hostí bolo zdieľanie skúseností o tom, ako sa darí zvládať pandémiu v zdravotnej oblasti či aké efekty má absencia vzdelania v marginalizovaných skupinách počas dištančného vzdelávania. Diskutovali tiež o individuálnych prípadoch či o systémových deficitoch, ktoré by bolo potrebné doplniť alebo upraviť v oblasti vzdelávania alebo v sociálnej oblasti.

 

img

 

"Počula som silné ľudské príbehy ľudí, ktorí sa nad rámec svojich profesií rozhodli pomáhať v ťažkých oblastiach s ťažkou témou, pretože boj s COVID-19 je boj o prežitie. Veľmi si vážim ich nasadenie, ich prácu. Sú za nimi konkrétne deti, konkrétni ľudia, ktorým v poslednom roku pomáhajú," doplnila prezidentka.

 

img


Prezidentka zároveň uviedla, že je veľkou podporovateľkou toho, aby sa vzdelávanie detí začalo už v predškolskom období.

 

"Rozprávali sme sa aj o tom, že v rámci vzdelávania detí je veľmi dôležitý akoby ten celkový prístup, nie iba vzdelávanie v doobednom, ale aj výchovná časť v poobednom čase," doplnila prezidentka. Investícia do vzdelania je podľa nej investíciou do budúcnosti nielen rómskej komunity, ale aj do budúcnosti celej krajiny.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies