Liptovský Mikuláš sa chce stať top turistickou destináciou

NETKY.SK • 5 November 2015, 13:23 • 2 min
Liptovský Mikuláš sa chce stať top turistickou destináciou

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hľadať cesty, ako návštevníkom Liptova ponúknuť viac ako doteraz a spojiť sa pre dobrú vec bolo cieľom prvej zo série konferencií o cestovnom ruchu v Liptovskom Mikuláši. Na konferencii sa pod záštitou Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov v stredu (4.11.) zúčastnili zástupcovia mesta, Informačného centra, múzeí, galérií, kultúrnych a športových inštitúcií a odbornej verejnosti.

slovakia

left justify in out

„Budovanie kvalitného produktu mestského cestovného ruchu nemôže mesto realizovať izolovane, ale jedine v spolupráci s jednotlivými subjektmi. Inšpiratívna prezentácia mesta Brno nás utvrdila v názore, že kľúčový faktor prípravy kvalitného produktu je sieťovanie, spolupráca subjektov a koordinácia aktivít,“ povedal zástupca primátora mesta Liptovský Mikuláš Rudolf Urbanovič. Pracovné stretnutia by mali pomôcť Liptovský Mikuláš vybrúsiť na diamant turizmu na Slovensku. „V rámci našich aktivít sme predstavili nový rezervačný systém pre usporiadateľov podujatí v meste, pomocou ktorého chceme efektívne vytvárať kalendár podujatí, vyhnúť sa prekrývaniu ich termínov a zabezpečiť čo najúčinnejší spoločný marketing,“ prezradila časť plánov riaditeľka Informačného centra Jana Piatková.

 

Liptovský Mikuláš chce vyčnievať najmä v porovnaní s inými mestami do 40.000 obyvateľov a v tejto súvislosti sa zameria na revitalizáciu historického centra, budovanie kultúrneho cestovného ruchu, rozvoj cykloturistiky a turistiky v meste i posilnenie kyvadlovej dopravy medzi okolitými turistickými strediskami. „Doteraz to ťahalo návštevníkov Liptova najmä do hôr a akvaparkov. Chceme ich pritiahnuť do centra a ukázať aj krásy a atraktivity mesta. Čím viac subjektov sa k spoločnej myšlienke pripojí, tým bude ponuka homogénnejšia a výsledok citeľnejší,“ doplnila členka expertnej skupiny OOCR Región Liptov Soňa Višňovská.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies