REPORTÁŽ: Herec Marko Igonda trénuje na bojové scény na strelnici Zohor. Je tu nádherný priestor! (+ROZHOVOR)

NETKY.SK • 4 Apríl 2024, 06:45 • 2 min
REPORTÁŽ: Herec Marko Igonda trénuje na bojové scény na strelnici Zohor. Je tu nádherný priestor! (+ROZHOVOR)

Na nedávnej návštěva strelnice Zohor redakcia Netky.sk zastihla i slovenského herca Marka Igondu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Mám rád strelné zbrane, takže si to tu vychutnávam a trošku sa cvičím,“ povedal slovenský herec pre Netky.sk.

Dodal, že sa trénuje skôr pre svoj pocit, pretože natáča na Slovensku i v zahraničí scény, kde je to nutnosť, alebo sa to vyžaduje. Chce teda pôsobiť tak, že to ovláda. Akčné scény so zbraňami točil napríklad v Behind enemy lines alebp v Hanibalovi.

„Ťažko je to dnes aplikovať u nás, pretože je to finanćne veľmi náročné, ale pozri sa – Zohor - strelnica, poskytla nám tu nádherný priestor, takže tých možností je dostatočne,“ konštatoval.

„Môj najobľúbenejśí filmový zážitok je, keď môžem v „dobovke“ stvárniť nejakého hrdinu, ktorý nacvičí krásnu choreografiu s mečom napríklad. To mám strašne rád a veľa zážtkov z toho mám, keď sú tam aj kone a sekery,“ priznal Marko, ktorý má rád i hory a je poľovníkom, i keď v súčasnosti už veľmi neloví, len sa díva a uživa si to.

Odbornú prípravu pod dohľadom Michala Ďurecha na strelci Zohor si pochvaľuje.

„Michal je výborý, je to profík! Bavíme sa o určitom pohybe, keď stvárňujem nejakú danú postavu. tak chcem mať určitý pohyb, ktorý je adekvátny k tej postave.“

Doplnil, že  takto môže pri nakrúcaní „dať trošku toho skutočného remesla, danej praktiky, ktorá k tej danej konkrétnej postave bude vyhovovať.“

Podľa Česko-Slovenskej filmovej databázy je Marko Igonda herec mužného a exotického zjavu, ktorý ovláda niekoľko jazykov, nachádza uplatnenie pred kamerou aj v rôznych projektoch zahraničných koprodukcií.

V roku 2008 reprezentoval Slovensko na MFF v Berlíne vo výbere „Shooting Stars“ (Hviezdy zajtrajška pre mladé európske herecké talenty) a na MFF v Bratislave v roku 2010 získal Film Europe Award za úspešnú prezentáciu slovenského filmového umenia v zahraničí.

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Foto: Marko Igonda počas rozhovoru pre Netky.sk.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies