Lionel Messi to konečne dokázal, Argentína zdolala Brazíliu vo finále Copa América

NETKY.SK • 12 Júl 2021, 13:56 • 2 min
Lionel Messi to konečne dokázal, Argentína zdolala Brazíliu vo finále Copa América

RIO DE JANEIRO- Lionel Messi a jeho Argentína sa konečne dočkali, vo finálovom zápase Copa América zdolali domácich futbalistov z Brazílie najtesnejším možným rozdielom 1:0.

slovakia

left justify in out

Hrdinom sa stal Ángel Di Mária

Víťazný gól prišiel v 22.minúte prvého polčasu, po dlhom pase Rodriga De Paula sa k lopte dostal Di Mária a krásnym lobom poslal loptu za chrbát brankára Edersona. Defenzíva Argentíny podala heroický výkon a neutralizovala ofenzívu domácej Brazílie. Pre Brazíliu to bol len tretí inkasovaný gól na tomto turnaji, no bohužiaľ pre domácich mal tento gól cenu zlata.  

 

 

Brazília výrazne prestriela súpera v pomere 13:6 ale ani jedna z brazílskych hviezd nedokála poslať loptu do argentínskej siete. Brankár anglickej Aston Villy Emiláno Martinéz si pripísal pár dobrých zákrokov po strelách Richarlisona a Rénana Lodiho.

 

 

 

Pre Argentínu to znamená ukončenie dlhej 28-ročnej doby, v ktorej Argetína nedokázala vyhrať žiadnu medzinárodnú trofej, pre Messiho to je prvá trofej počas jeho dlhej reprezentačnej kariéry. 

 

"Ešte nemôžem plakať, vždy sme snívali o tomto momente. Veľa ludí nás kritizovalo a chcelo nech sa nevrátime do národného tímu". Vyjdril sa argentínsky hrdina Ángel Di Mária

 

"Tento titul znamená veľmi veľa, dúfam že si ho argentínsky fanúšikovia poriadne užijú." Povedal tréner Argentíny Lionel Scaloni

 

Brankár Martinéz sa s veľkým rešpektom vyjadril na adresu svôjho kapitána. "Som úplne bez slov, splnil sa mi sen na tom najlepšiom možnom mieste, vyhrali sme titul pre najlepšieho hráča na svete a naplnili sme jeho sen.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies