Ako bude prebiehať očkovanie učiteľov?

NETKY.SK • 11 Február 2021, 11:37 • 2 min
Ako bude prebiehať očkovanie učiteľov?

BRATISLAVA – Učitelia, ktorí majú záujem o očkovanie vakcínou AstraZeneca, sa mali od dnes (11. februára) registrovať do poradovníka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom minister školstva Branislav Gröhling. Upozornil, že 40 tisíc vakcín od spoločnosti AstraZeneca, ktoré už dorazili do Bojníc, budú prednostne určené pre učiteľky a učiteľov základných a materských škôl, ktorí momentálne vyučujú prezenčne.

 

Učiteľov budú očkovať vakcínou AstraZeneca

S očkovaním sa začne už v sobotu (13. februára). Ako dodal šéf rezortu školstva, momentálne je otvorených 28 percent škôl z celkového počtu.

 

Učitelia nad 55 rokov budú zaočkovaní očkovacou látkou od konzorcia Pfizer/BioNTech alebo vakcínou od spoločnosti Moderna.

 

img

 

S očkovaním sa začne v krajských mestách, pričom od budúceho víkendu aj v menších mestách. Učitelia tak dostanú prednosť pred chronicky chorými pacientamidôchodcami nad 65 rokov.

 

V registračnom formulári uvedie každý pedagóg svoje osobné údaje, na základe ktorých rezort školstva preverí, či učiteľ skutočne vyučuje prezenčne.

 

Súvisiaci článok: Ochota dať sa zaočkovať proti koronavírusu výrazne narástla

 

Pilotne sa bude očkovať v krajských mestách

Následne bude už na jednotlivých pedagógoch, aby si vybrali miesto, kde sa nechajú zaočkovať. Očkovanie sa uskutoční v najväčších fakultných nemocniciach, pričom k dispozícii bude 12 vakcinačných centier.

 

Okrem všetkých krajských miest, teda Bratislavy, Trnavy, Nitry, Trenčína, Žiliny, Banskej Bystrice, Prešova a Košíc, vznikne jedno aj v Martine. Výnimkou je zatiaľ vakcinačné centrum v Nitre, to spustí očkovací proces od pondelka (25. februára) do stredy (17. februára).

 

img

 

V hlavnom meste vzniknú štyri vakcinačné centráGröhling nevylúčil, že v prípade nízkeho záujmu sa prednostne dostanú k vakcíne aj nepedagogický personál, kuchári či upratovačky. Plán ministerstva školstva je zaočkovať značnú časť zamestnancov škôl do konca tohto školského roka.

 

Prečítajte si tiež: Prichádza zmena! Objednávací systém na očkovanie a testovanie prešiel viacerými zmenami, termíny sa už dajú aj zrušiť

 

Zoznamy pedagógov, ktorí majú záujem o vakcináciu majú na starosti jednotliví riaditelia. Tí sa však sťažujú na nedostatok informácií. Gröhling zatiaľ prosí o trpezlivosť.

 

Podľa neho budú ďalšie konkrétnejšie informácie zverejnené postupne. Ak budú v zozname tých, čo vyučujú prezenčne, dostanú presný termín očkovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies