Liga majstrov: Kodaň s Denisom Vavrom s cieľom šokovať Manchester City, Madridčania si uvedomujú zradnosť jednogólového náskoku

NETKY.SK • 6 Marec 2024, 09:24 • 2 min
Liga majstrov: Kodaň s Denisom Vavrom s cieľom šokovať Manchester City, Madridčania si uvedomujú zradnosť jednogólového náskoku

MANCHESTER - Futbalisti Manchestru City budú chcieť v stredu (6. 3.) proti FC Kodaň potvrdiť očakávaný postup do štvrťfinále Ligy majstrov. Slovenský obranca Denis Vavro, ktorý oblieka dres dánskeho šampióna verí, že jeho mužstvo skomplikuje favoritovi postup napriek dvojgólovému manku z prvého stretnutia. V druhom stredajšom zápase nastúpi Real Madrid proti RB Lipsko. „Biely balet“ si priniesol z úvodného duelu tesný náskok 1:0.

slovakia

left justify in out

Tréner Neestrup: Urobíme všetko, čo je v našich silách

Kodaň v siedmich zápasoch pohárovej Európy na pôde anglických tímov ešte nezvíťazila (2 remízy, 5 prehier). Dánsky majster sa pokúsi šokovať úradujúceho šampióna LM aj napriek dvojgólovému manku z úvodného zápasu.

„Budeme bojovať a uvidíme, či sa nám podarí získať remízu alebo možno aj víťazstvo,“ uviedol slovenský obranca Vavro pre oficiálny web uefa.com, na ktorého slová nadviazal aj hlavný tréner Jacob Neestrup: „Nemôžem hráčom nič vyčítať. Hrali sme proti špičkovému tímu. V druhom stretnutí to bude ťažké, ale pokúsime sa urobiť všetko, čo je v našich silách.“

Mužstvo 35-ročného kouča držalo takmer polovicu zápasu výsledok 1:2, no dôležitý gól „Citizens“ strelil v 92. minúte Phil Foden. Ten istý hráč rozhodol dvoma presnými zásahmi víkendové mestské ligové derby proti United (3:1) a naladil svoj tím na očakávané spečatenie postupu medzi osem najlepších.

„Výkon v prvom stretnutí bol naozaj perfektný, boli sme trpezliví v správnych momentoch, no ešte nie je rozhodnuté. Tretí gól nám však veľmi pomôže a dúfam, že to pred vlastnými divákmi dotiahneme k víťaznému koncu a postúpime do ďalšieho kola,“ povedal Pep Guardiola, tréner City.

Dánsky tím odohral svoj doteraz posledný duel na Etihad Stadium v minuloročnej edícii LM. V skupinovej fáze vtedy favorit stretnutia nezaváhal a deklasoval svojho súpera 5:0.

Ancelotti: Máme len malú výhodu

Otvorenejší je pred odvetou zápas medzi Realom a Lipskom. Španielsky tím a najúspešnejší klub v histórii súťaže, uhral na pôde Lipska tesné víťazstvo 1:0. Jediný gól strelil v 48. minúte Brahim Diaz a zradný náskok si uvedomuje aj kouč Realu Carlo Ancelotti.

„Tento výsledok je iba malou výhodou. Nikto z nás nepredpokladal, že dvojzápas by mohol rozhodnúť už úvodný duel. Bol to dobrý výsledok, ale na našom štadióne zostáva ešte dôležitých 90 minút,“ povedal 64-ročný taliansky kormidelník.

Nemecký zástupca ukázal svoj potenciál, keď favorita prestrieľal v pokusoch do priestoru brány (9:3). Veľké príležitosti slovinského útočníka Benjamina Šeška či španielskeho ofenzívneho univerzála Daniho Olma však zlikvidoval ukrajinský brankár Andrij Lunin.

Real následne v troch ligových stretnutiach dvakrát iba remizoval a miernu nepohodu budú chcieť hráči Lipska využiť.

„Existujú lepšie pozície pred odvetou, ale my vycestujeme do Madridu a urobíme maximum. Chcem byť pre Real najťažším možným súperom, aby sa proti nám naozaj nadreli,“ poznamenal tréner Lipska Marco Rose.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Bitter and Blue - SB Nation / Getty Images / Alex Livesey - Danehouse
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies