Mladá krv v Moto GP dala opäť o sebe vedieť

NETKY.SK • 26 August 2019, 17:19 • 2 min
Mladá krv v Moto GP dala opäť o sebe vedieť

SILVERSTONE - Cez víkend sa vo Veľkej Británii konali prestížne motocyklové peteky Moto GP. Najsilnejšia kubatúra priniesla opäť jeden zo svojich strhujúcich závodov.

slovakia

left justify in out

Po kvalifikácii sa na pole position postavil úradujúci majster sveta marc Marquéz na Repsol Honde. Na radosť mnohých fanúšikov ako druhý vyštartoval Valentino Rossi na Yamahe. V aktuálnej sezóne sa totiž najväčšej motocyklovej značke sveta nedarí a Rossi spolu so svojim kolegom Viñalesom na trati doslova trpia. Naopak Suzuki sa ukazuje ako stále lepšia. Pritom za ňu v tejto sezóne jazdia úplní zelenáči Alex Rins a Joan Mir. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

What a race! Congratulations @alexrins 🇪🇦

Príspevok, ktorý zdieľa MNJ Photography (@mnjphotographyuk),

 

Počas kvalifikácie sa v Silverstone nedarilo ani talianskej Ducatti. Aktuálne druhý muž celkového poradia Andrea Dovisiozo aj druhá Ducatti Daniela Petrucciho štartovali zo siedmeho resp. 11-teho miesta. A práve to sa stalo prvému z dvojice Talianov cez víkend aj osudným. 

 

 

Vo výjazde z prvej zákruty ďalší novic v aktuálnej sezóne Fabio Quartararo spadol. Jeho motorka však vošla do jazdnej stopy Doviziosa, ktorý už nemohol nič spraviť. Doslova cez ňu preletel a následný pád vyzeral naozaj hrôzostrašne. Až po niekoľkých minútach sa dokázal Talian v službách Ducati postaviť na vlastné nohy. 

 

 

Závody Moto GP sú pre starších jazdcov čím ďalej tým namáhavejšie. Valentino sa veľmi dlho držal na popredných priečkach, no postupne sa cez neho dostal Alex Rins aj tímový kolega Maverick Viñales. So súčasnou formou a kvalitou motorky mohol byť ale celkove so štvrtým miestom nakoniec spokojní. Mnohí mu ale priali bedňu. Veď v tejto sezóne sa na nej objavil len raz, aj to ešte na začiatku. V USA a Argentíne skončil druhý. 

 

img

 

Čelo pretekov patrilo jednoznačne Marquezovi no po čase sa k nemu priblížil krajan Rins. Títo dvaja jazdci zvádzali súboje až do poslednej zákruty. Nakoniec sa rozhodlo doslova až na poslednom cieľovej čiare. 

 

 

Za posledné sezóny je Marc Marquez zvyknutý zvádzať súboje len s Andreom Dovisiozom, no mladá krv sa opäť cez víkend dostala k slovu. Tohto roku sa mladému Španielovi už podarilo vyhrať v Austine a na pódium sa predstavil aj v domácom Jereze, keď si pre seba ukoristil druhé miesto. Pri Marquezovi sa s profilom v Moto GP 50 víťazstiev, 5 majstrovských titulov či 51 najrýchlejších kôl, ani nechce veriť, že najsilnejšiu kubatúru okúsil až v roku 2013. Aj napriek víkendovému druhému miestu si svoje vedeniu v čele šampionátu ešte viac upevnil. Trojicu Španielov skompletizoval na pódiu Maverick Viñales. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies