Smer-SD, Hlas-SD, SNS podpísali memorandum

NETKY.SK • 11 Október 2023, 12:00 • 2 min
Smer-SD, Hlas-SD, SNS podpísali memorandum

BRATISLAVA - Smer-SD, Hlas-SD a SNS podpísali memorandum o porozumení, dohodli sa na podpise koaličnej zmluvy a prerozdelení pozícií. Premiérsky post má patriť Smeru-SD, predsedu Národnej rady (NR) SR nominuje Hlas-SD. Vzniknúť má aj nové ministerstvo.

slovakia

left justify in out

Predsedovia strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS v stredu v historickej budove Národnej rady SR podpísali memorandum o porozumení. Udialo sa tak deň po tom, ako predsedníctvo Hlasu-SD jednomyseľne rozhodlo, že ďalšie rokovania o vládnej koalícii už strana povedie iba so Smerom-SD a národniarmi. Po podpise sa očakáva vyhlásenie lídrov.

V memorande sa predstavitelia strán dohodli, že spoločne uzatvoria koaličnú zmluvu, na základe ktorej vytvoria vládu. Súhlasia, že za predsedu vlády podporia kandidáta navrhnutého stranou Smer-SD. Pri voľbe predsedu Národnej rady SR podporia kandidáta strany Hlas-SD.

Smeru bude okrem postu predsedu vlády patriť šesť ministerstiev, Hlasu sedem a SNS obsadí tri, z toho jedno s účinnosťou od 1. januára 2024.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, SITA Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies