Rajom dovolenkárov otriasla explózia. Vybuchla tam nákladná loď!

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 09:26 • 2 min
Rajom dovolenkárov otriasla explózia. Vybuchla tam nákladná loď!

DUBAJ – Mohutnú explóziu kontajnerovej lode zaznamenali dokonca aj seizmológovia.

slovakia

left justify in out

Ako informuje portál CBC, v jednom z najväčších prístavov na svete Jebel Ali Port v Dubaji explodovala nákladná loď. Výbuchu mal predchádzať požiar jedného z kontajnerov.

 

Obrovské plamene sa podarilo dostať pod kontrolu v priebehu hodiny a pol. Ako informovala správa prístavu a zložky civilnej obrany, po vypuknutí požiaru začali okamžite s ochladzovaním a hasením požiaru. 

 

img

 

Explózia bola taká silná, že dokonca otriasla výškovými budovami a oknami v meste v okruhu 25 kilometrov. Podľa agentúry AP je vysoko pravdepodobné, že na intenzite explózie sa podpísalo vznietenie vysokohorľavej látky.

 

 

Úrady zatiaľ nešpecifikovali o akú loď išlo. Iba v skratke uviedli, že bola menšia a mala kapacitu 130 kontajnerov.  Podľa záberov sa však mnohí domnievajú, že to bola loď Ocean Trader, ktorá patrí dubajskej spoločnosti Inzu Ship Charter.

 

 

Aktuálne nie je známy ani rozsah škôd, ktorý výbuch na plavidle a okolitých lodiach v prístave spôsobil.  Podľa generálneho riaditeľa dubajskej kancelárie pre médiá Muna Marriho, k obdobnej nehode mohlo prísť kdekoľvek na svete.

 

Prístav Jebel Ali Port je pritom kľúčový pre export a import do Dubaja a susedných emirátov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies