Lídri štyroch krajín sa dohodli na rámcovom mierovom pláne pre Ukrajinu

NETKY.SK • 20 Október 2016, 06:57 • 2 min
Lídri štyroch krajín sa dohodli na rámcovom mierovom pláne pre Ukrajinu

BERLÍN - Na krízovom summite o Ukrajine sa v stredu všetky zúčastnené strany dohodli na rámcovom pláne s cieľom mierového riešenia tohto konfliktu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrajinský prezident Petro Porošenko to oznámil v noci nadnes po skončení štvorstranného rokovania o Ukrajine v tzv. normandskom formáte v Berlíne.

 

Súčasťou dohodnutého plánu má byť nasadenie misie pozostávajúcej z príslušníkov ozbrojenej polície do konfliktných zón na Ukrajine. Porošenkove slová zverejnila po skončení približne päťhodinového rokovania tlačová agentúra TASS.

 

Rámcový plán, ktorý povedie k mieru, bude v súlade s dohodami z Minska a vypracovaný v spolupráci s Organizáciou pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE). Ministri zahraničných vecí štvorice krajín - Francúzska, Nemecka, Ruska a Ukrajiny - by tento plán mali dokončiť do konca novembra, dodal ukrajinský prezident.

 

Nemecká kancelárka Angela Merkelová privítala v stredu v Berlíne prezidentov Ukrajiny, Francúzska a Ruska, s ktorými rokovala o situácii vo východoukrajinských oblastiach zasiahnutých separatistickým konfliktom, dodala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies