Bitcoin opäť oslabuje, jeho cena klesla pod 50-tisíc USD

NETKY.SK • 8 December 2021, 15:34 • 2 min
Bitcoin opäť oslabuje, jeho cena klesla pod 50-tisíc USD

NEW YORK - Bitcoin po trojdňovom zotavovaní pokračuje uprostred týždňa v poklese.

slovakia

left justify in out

Jeho cena sa opäť znížila pod hranicu 50 000 USD (44 420,75 eura), pod ktorú sa dostala aj počas víkendového prudkého prepadu.

 

Najväčšia a najznámejšia kryptomena sa v stredu oslabila až na 48 685 USD. Neskôr zmazala časť strát a o 14:45 hodine sa podľa CoinMarketCap predávala s mínusom okolo 3,6 % po 49 258,99 USD.

 

img

 

V stredu si pohoršili aj ďalšie kryptomeny, ako napríklad ethereum, solana, cardano and Shiba Inu. Bloomberg Galaxy Crypto Index sa znížil okolo 1,8 % a zaznamenal pokles piatykrát z uplynulých šiestich obchodných dní.

 

Krpytomeny zaznamenali prudké oslabenie počas víkendu. Bitcoin v sobotu (4. decembra) padol o 22 % až na 41 967,50 USD. Dôvodom bolo zníženie rizikového apetítu investorov na konci minulého týždňa, ktoré spôsobilo aj výpredaj na akciových trhoch.

 

img

 

Vysoká inflácia totiž núti centrálne banky sprísňovať menovú politiku. Obavy tiež vyvolal nový variant koronavírusu omikron. Podľa prieskumu uskutočneného na objednávku spoločnosti Natixis Investment Managers digitálne aktíva zrejme čaká v roku 2022 "veľká korekcia", pričom až tri štvrtiny inštitúcií, ktoré sa zúčastnili prieskumu, uviedli, že kryptomeny nie sú vhodnou investíciou pre väčšinu retailových investorov(1 EUR = 1,1256 USD)

 

Mohlo by vás zaujímať: Hodnota bitcoinu opäť vzrástla vďaka Elonovi Muskovi!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies