VIDEO: Nehodu kamióna neprežilo vyše 50 migrantov

NETKY.SK • 10 December 2021, 07:29 • 2 min
VIDEO: Nehodu kamióna neprežilo vyše 50 migrantov

MEXIKO - Nehoda sa stala vo štvrtok popoludní na ceste v mexickom štáte Chiapas. Videozáznam zhotovený na mieste nehody zachytáva mŕtvych a zranených migrantov na kope v prevrátenom návese kamióna, píše AP.

slovakia

left justify in out

Najmenej 53 osôb prišlo o život a desiatky ďalších utrpeli zranenia po tom, ako sa vo štvrtok v štáte Chiapas na juhu Mexika prevrátil kamión s migrantmi. Informovala o tom agentúra AP. Úrad mexického generálneho prokurátora oznámil, že na základe predbežných informácii prišlo o život 53 ľudí. Stav ďalších 3 zranených osôb je vážny.

 

 

Šéf úradu civilnej ochrany v štáte Chiapas Luis Manuel Moreno povedal, že prevrátenie kamióna mohla spôsobiť jeho rýchlosť a hmotnosť nákladu. Mexický minister zahraničných vecí Marcelo Ebrard na Twitteri napísal, že medzi obeťami sú ľudia z rôznych krajín. Takisto vyjadril sústrasť s rodinami obetí. Ľútosť a podporu rodinám obetí vyjadrili aj mexický prezident Andrés Manuel López Obrador a guatemalský prezident Alejandro Giammattei.

 

Prečítajte si tiež: Vladimir Putin pomenoval príčiny migračnej krízy v Európe

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies