Ministerka Kolíková mala za sebou silnú podporu vlastnej strany, aj premiéra Hegera

NETKY.SK • 11 Máj 2021, 06:22 • 2 min
Ministerka Kolíková mala za sebou silnú podporu vlastnej strany, aj premiéra Hegera

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) cítila silnú podporu od strany Za ľudí aj premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO). Ako silné vníma aj vyjadrenie podpredsedu parlamentu Gábora Grendela (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Chápe to tak, že s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) majú zhodu v potrebe reforiem v justícii. Váži si podporu, ktorú dostala. Povedala to na tlačovej konferencii po hlasovaní o návrhu na jej odvolanie z funkcie. Za vyslovenie nedôvery hlasovalo 51 zo 117 prítomných poslancov. Proti bolo 63 členov zákonodarného zboru.

 

Súvisivia článok: Ministerska Kolíková ustála odvolávanie v parlamente. Zostáva v čele rezortu spravodlivosti


"Neteší ma na jednej strane výsledok, že nemám silnú podporu, ktorá by znamenala 76 hlasov proti. Na druhej strane veľmi silne vnímam podporu, ktorú som dostala a musím sa priznať, aj od ľudí z vonku, takže vôbec mi to nie je ľahostajné," podotkla.

 



Juraja Šeligu (Za ľudí) mrzí, že sa z parlamentu vytráca kultúra. Poukázal na nevkusné, hrubé a osobné narážky na Kolíkovú. Opozícia podľa neho "ako keby zabudla, že pred nimi sedela dáma, ktorá viac ako rok bojuje za spravodlivosť".

 


Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová ďakuje všetkým poslancom, ktorí vyslovili ministerke spravodlivosti dôveru. Uviedla to vo svojom profile na sociálnej sieti. "Verím, že spoločne sa nám v koalícii podarí pokračovať v reformách, ktoré Slovensko potrebuje," doplnila Remišová.
 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona