Libor Hudáček si praje, aby v NHL nepostúpil Detroit do play-off

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 13:51 • 2 min
Libor Hudáček si praje, aby v NHL nepostúpil Detroit do play-off

BRATISLAVA - Útočník Libor Hudáček má 25 rokov a v minulosti štartoval už na troch hokejových majstrovstvách sveta, na konte má striebro z Helsínk 2012.

slovakia

left justify in out

V lete 2015 po šiestich sezónach v HC Slovan Bratislava zamieril do zahraničia a ostatný rok strávil vo švédskom Örebre po boku staršieho brata Júliusa. "Za rok vo Švédsku som sa posunul inam, už len tým, že som hral centra. To mi dalo dosť veľa. Naučil som sa mnoho nového - jazyk či zvyky. Som rád, že som po šiestich rokoch v Slovane urobil zmenu. Sám som cítil, že to po mentálnej stránke potrebujem," priznal odchovanec hokeja v Spišskej Novej Vsi. "Vo Švédsku sa hrá vynikajúci hokej, o podmienkach sa tiež nemusíme vôbec baviť. Život je tam tiež super. Mesto, ľudia aj zázemie v klube ma zlákali. Obe strany boli spokojné, nebol dôvod vymýšľať. Preto som s Örebrom podpísal zmluvu na ďalšie dva ročníky," doplnil.

 

So sezónou vo Švédsku je Libor Hudáček spokojný. "Splnili sme hlavný cieľ, ktorým bol postup do prvej osmičky po základnej časti. Predkolo play-off nám nevyšlo podľa predstáv. V prvom zápase sme v III. tretine vyhoreli a v druhom sme po prvej časti prehrávali 0:4 a bolo rozhodnuté," ohliadol sa šikovný útočník. Veľmi si pochvaľoval aj skutočnosť, že v klube mal po boku staršieho brata. "Obaja sme spokojní. Je lepšie, keď máte pri sebe niekoho, kto s vami môže komunikovať v reči, ktorej rozumiete. Švédsky som vôbec nevedel a anglicky len trochu. Potom sa na mňa niečo nalepilo. V úvode ročníka ma nechceli dať na centra, pretože som nemal defenzívne návyky, ako by chceli. Tréner ma však vyskúšal ako kreatívneho stredného útočníka, mal som sa viac sústrediť na bránenie a zápas od zápasu to bolo lepšie. Brániaci center však zo mňa nebude," poznamenal.

 

Po skončení klubovej sezóny si musel Libor Hudáček doliečiť zranenia a načerpať novú energiu. "Mal som problémy s trieslami aj zápästím. Oddýchol som si, bol som na dovolenke v Dubaji. Ubehlo to veľmi rýchlo a už som pri reprezentácii. Na ľade som sa na prvom tréningu cítil dobre, ale pľúca ešte trochu nestíhajú, no to sa zlepší," povedal. V národnom tíme sa pred majstrovstvami sveta črtá veľká konkurencie aj v útoku. "A to ešte prídu hráči z NHL. Dúfam, že vypadne Detroit a prídu obaja Tomášovia, Tatar a Jurčo. Láka ma zahrať si s nimi, kto by nechcel nastúpiť s hráčmi NHL. Budem rád, keď vypadnú a prídu nám pomôcť. Konkurencia je dobrá pre celé mužstvo. Čím je väčšia a kvalitnejšia, tým lepšie," myslí si L. Hudáček.

 

Reprezentačný útočník má veľmi rád extrémy. Počas dovolenky v Dubaji nevynechal ani návštevu najvyššej budovy na svete Burj Khalifa. "Hlava sa mi tam nezatočila, aj keď je to poriadne vysoká budova. Teraz sa teším na zoskok padákom, ktorý ma čaká v lete v Spišskej Novej Vsi. Mám rôzne plány, čo šialené by som chcel ešte urobiť. Uvidíme, čo sa mi podarí. Láka ma rýchlosť, či už v aute, rád by som si skúsil aj monopost F1. V živote potrebujem adrenalín. Už som absolvoval rýchlu jazdu na okruhu aj bungee jumping, od priateľky som to dostal ako darček," prezradil Libor Hudáček. Zoskok padákom v lete isto neabsolvuje s bratom Júliusom. "Ten sa bojí výšok a podobných vecí," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies