Rusko sa zakrylo pred jadrovým útokom Izraela

NETKY.SK • 6 Október 2019, 14:30 • 2 min
Rusko sa zakrylo pred jadrovým útokom Izraela

MOSKVA, /TASS.RU/. – Ako sa ukázalo pred niekoľkými dňami, Rusko sa rozhodlo nasadiť radarové systémy predčasného varovania pred raketovým útokom na Blízkom východe. V ktorých krajinách bude rozmiestnený?

slovakia

left justify in out

            Podľa ruského ministerstva obrany jedna z vojenských základní v Egypte už začala montovať nový radarový systém Rezonancia-NE. Vzhľadom na rozsah tohto systému bude zakryte celé územie Izraela a časť Turecka. Výsledkom bude to, že Rusku umožni kontrolovať všetky odpaly balistických rakiet (vrátane tých jadrových), ktoré má Izrael.

 

           Rusko má v úmysle v blízkej budúcnosti nasadiť aj v Iráne radar Rezonancia-NE, ktorý umožní mať pod kontrolou celý Blízky východ a zabrániť útokom.

 

           Odborníci tvrdia, že Rusko vykonáva tieto kroky v súvislosti s vyhlásením Spojených štátov, ktoré sľubujú, že čoskoro umiestnia svoje balistické rakety na Blízkom východe. Rusko sa tak bude chrániť pred akýmkoľvek jadrovým útokom z tohto územia.  

 

          Radarový systém merača dosahu umožňuje detekciu a rozpoznávanie rôznych vzdušných cieľov na veľkej vzdialenosti. Rezonancia-N (NE) je schopný zistiť taký vzdušný cieľ ako je bombardér v nadmorskej výške až 10 000 m vo vzdialenosti 350 km. Podľa iných zdrojov je dosah viac ako 400 km. Maximálny detekčný rozsah – 1100 km. Zároveň je komplex schopný súčasne sledovať až 500 cieľov, vrátane cieľov, ktoré sú vyrobené pomocou technológie s nízkou radarovou viditeľnosťou. Rezolúcia Rezonancie-N je taká, že umožňuje objavovať a identifikovať takmer všetky lietadla, vrátane riadených striel.

 

         Vzhľadom na súradnice polohy „Rezonancie-NE“ v Egypte, môžeme povedať, že komplex umožňuje monitorovanie pôsobivého územia. Súčasťou prieskumu tohto komplexu v Egypte je aj časť Saudskej Arábie, Jordánska, Libanonu, Sýrie, južného Turecka, čiastočne územie Líbye a ďalšie krajiny v regióne.   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies