Lewis Hamilton už čoskoro prekoná aj najväčšiu legendu F1

NETKY.SK • 26 Október 2020, 17:01 • 2 min
Lewis Hamilton už čoskoro prekoná aj najväčšiu legendu F1

Nebýva časté, aby si veľkí súperi želali pred pretekmi len to najlepšie. Nemecký jazdec formuly 1 Sebastian Vettel je zrejme výnimka, ktorá potvrdzuje pravidlo. Po rekordnom 92. triumfe Brita Lewisa Hamiltona v majstrovskom seriáli F1 Vettel priznal, že Britovi poslal povzbudzujúcu esemesku už pred pretekmi na okruhu v portugalskom Portimau.

slovakia

left justify in out

Vettel mu poslal správu pred pretekmi 
"Už pred štartom som mu písal, že dnešný deň bude pre neho víťazný a že prekoná Schumacherov rekord," uviedol Sebastian Vettel na oficiálnom webe F1.com. "Teším sa aj za neho. Myslím si, že si zaslúži každé jedno víťazstvo vrátane tých, ktoré získal na môj úkor. Tie čísla hovoria za všetko. A som presvedčený, že prekročí aj stovku víťazných pretekov," dodal Vettel, ktorému sa tento rok končí zmluva s Ferrari. Od sezóny 2021 bude pokračovať v tíme Aston Martin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sebastian Vettel (@vettelofficial),

 

Spolu viac ako 140 víťazstiev 
Hamilton a Vettel sú najúspešnejší aktívni pretekári vo formule 1. Tridsaťtriročný Nemec má na konte 53 víťazstiev, o dva roky starší Brit 92. Zatiaľ čo Vettel získal svoje štyri tituly v rokoch 2010 - 2013 v Red Bulle, Hamilton s výnimkou prvého v roku 2008 (McLaren Mercedes) na neho nadviazal v edíciách 2014, 2015, 2017, 2018 a 2019 (všetky vo farbách Mercedes AMG Petronas). V sezóne 2016 sa stal šampiónom práve Lewisov kolega z Mercedesu Nico Rosberg, ktorý následne ukončil kariéru. Mercedes teda kraľuje F1 od sezóny 2014.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1),

 

Kolega z Ferrari sa pridal tiež 

Nezadržateľne sa blíži k siedmemu titulu šampióna F1, čím by vyrovnal ďalšie historické maximum v podaní fenomenálneho Michaela Schumachera. "Je neuveriteľné, čo Lewis dosiahol za pomerne krátky čas v našom športe. Zdobia ho odolnosť a konzistentná výkonnosť. Pripájam sa teda ku gratulantom," doplnil Vettela jeho tímový kolega z Ferrari Charles Leclerc.

 

Predpovede 

Britský denník The Guardian tvrdí, že Hamilton jedného dňa prekoná všetky maximá formuly 1, ktoré sa dosiaľ spájali s menom Michaela Schumachera. "Jeho rekordy sa zdali byť nedotknuteľné, ale nie sú. Hamilton má už teraz na konte najviac 'pole position' aj víťazných pretekov. V tejto sezóne zrejme získa siedmy majstrovský titul a v tej ďalšej ôsmy, ktorým prekoná aj tento Schumacherov rekord." 

 

img

 

"Velikáni to tak robia, že aj tie najťažšie veci zvládajú ako dennú rutinu. Hamilton je jeden z nich."

 

Spojenie s monopostom je fenomenálne 
Mercedes je, podobne ako v ostatných sezónach za posledné roky, bez konkurencie. Keď sedí navyše za volantom strieborného šípu Lewis Hamilton, ani jeho kolega Bottas mu častokrát nestíha. Lewis ho navyše prevyšuje najmä v kvalifikáciách. Preteky už potom zvláda poväčšine štart cieľ, ak sa nevyskytne chyba, ako na talianskej Monze tohto roku. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1),

 

Vstup do kolotoča F1 

Lewis Hamilton navyše počas svojej kariéry v F1 profituje aj z toho, že od začiatku nesedel v zlom aute. V sezóne 2007 prišiel ako čerstvý šampión GP2 do McLarenu Mercedes s Fernandom Alonsom. Stajňa bojovala o titul s Ferrari, no prišla oň len vďaka vlastným chybám, či už jazdeckým alebo tímovým. O rok na to už Hamilton vyhral s McLarenom svoj prvý titul. 

 

img

 

Prestup do Mercedesu

V sezóne 2009 prišla zmena pravidiel a dopredu sa dostávali monoposty, ktoré sa bežne objavovali na zadnych priečkach. O štyri roky na to (2013) spravil Lewis životné rozhodnutie, keď sa upísal Mercedesu, kde nahradil Michaela Schumachera. Rok na to nastala éra hybridných monopostov a v nej kraľuje do týchto dní jednoznačne Mercedes. Z celkových 6 titulov je Lewisových 5 a tohto roku to vyzerá tak, že pridá ďalší.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies