Jedno z najkrajších miest Jadranu je v plameňoch, hasenie komplikuje vietor

NETKY.SK • 13 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Jedno z najkrajších miest Jadranu je v plameňoch, hasenie komplikuje vietor

ŠIBENIK - Rozsiahly požiar vypukol vo štvrtok pri obci Grebaštica v blízkosti chorvátskeho mesta Šibenik. Šíril sa v dôsledku vetra a priblížil sa aj k obydliam. Vynútil si evakuácie miestnych obyvateľov a v popoludňajších hodinách stále nebol pod kontrolou.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol približne o 11.00 h predpoludním. Na mieste zasahovalo zhruba 80 hasičov a 30 hasiacich vozidiel, ako aj päť hasiacich lietadiel. Očakáva sa nasadenie ďalších strojov na hasenie zo vzduchu, spresnil chorvátsky hasičský zbor. "Požiar sa šíri v dôsledku silného (vetra) juga a v jednej chvíli ohrozoval aj objekty, v dôsledku čoho boli z bezpečnostných dôvodov evakuované dve rodiny," uviedol veliteľ hasičov Slavko Tucakovič.

 

Evakuácie sa uskutočnili v obci Gornji Banovci. Večernji s odvolaním sa na svedkov ďalej uviedol, že situácia v teréne bola čoraz závažnejšia, "ľudia utekajú z apartmánov, ale nevedia, kam by mali ujsť". "Vládne panika, všetko smrdí a nič nie je vidieť kvôli dymu," citoval server nemenovanú ženu. Chorvátske médiá ďalej informovali, že v dôsledku požiaru je úplne uzatvorená jadranská magistrála (štátna cesta D8) od obce Žaborič až po Primošten.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies