Bývalý špeciálny prokurátor je politický väzeň, tvrdí Fico. Tvrdo sa ohradil aj voči 19 ročnému trestu pre Kočnera a Ruska

NETKY.SK • 25 Január 2021, 13:43 • 2 min
Bývalý špeciálny prokurátor je politický väzeň, tvrdí Fico. Tvrdo sa ohradil aj voči 19 ročnému trestu pre Kočnera a Ruska

BRATISLAVA - Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčika bol podľa predsedu strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica politicky zlikvidovaný.

slovakia

left justify in out

Uviedol to na dnešnej tlačovej konferencii s tým, že bol uväznený z čisto politických dôvodov, aby mohla koalícia čo najrýchlejšie voliť nového generálneho aj špeciálneho prokurátora.

 

Smer vylúčil už troch kandidátov

Podľa neho rozhodujúcu úlohu pri väzbe, zadržaní a obvinení Dušana Kováčik zohral sudca Najvyššieho súdu SR (NS SR) Juraj Kliment a prokurátor Ondrej Repa

 

 

„Kliment bol nominant OĽaNO na pozíciu generálneho prokurátora a koalíciou bol nominovaný do Súdnej rady,“ zdôraznil bývalý premiér. Fico tiež poukázal na údajný rodinný vzťah Klimenta s prokurátorom ÚŠP Ondrejom Repom, ktorý dal voči bývalému špeciálnemu prokurátorovi návrh na väzobné stíhanie.

 

Fico to vyhlásil s tým, že dnes ako strana začínajú sériu verejných vystúpení k voľbe špeciálneho prokurátora, ktorú ukončia záverečným vyhlásením o tom, aké je rozhodnutie strany ku kandidátom na túto funkciu.

 

img

 

Na margo blížiacej sa voľby špeciálneho prokurátora Fico uviedol, že strana Smer už vylúčila troch kandidátov  - Daniela Lipšica, Vasiľa Špirka a Jána Šantu, v hre tak pre Smer zostal iba Peter Kysel.

 

"Začíname sériu vystúpení k voľbe špeciálneho prokurátora. Potom dáme stanovisko, že ako pri voľbe zareagujeme. Tí traja kandidáti, ktorých som pomenoval, absolútne neprichádzajú do úvahy, je to výsmech," povedal Fico. 

 

„To, že si Lipšic vybavil bezpečnostnú previerku, nikoho z nás neprekvapuje,“ okomentoval.

 

Mohlo by vás zaujímať: NR SR bude v januári voliť náhradu za obvineného Dušana Kováčika

 

19 ročný trest pre Kočnera je nezmysel
Voľba nového špeciálneho prokurátora by mala byť na parlamentnej schôdzi, ktorá sa začína v utorok 26. januára. Presný dátum zatiaľ nie je v programe 23. schôdze stanovený.

 

Fico sa dnes vyjadril aj k rozsudku v kauze zmenky, ktorý bol vynesený voči Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi.

 

img

 

„Radšej ani nebudem komentovať tých 19 rokov ohľadom tých zmeniek, čo to je za nezmysel. Tu zabije človek kopancom do hlavy cudzinca, všetci ste hore nohami a koľko dostal? Päť rokov. Tu ani euro škody nebolo. Začínajú sa prijímať exemplárne politické rozhodnutia. Toto je koniec právneho štátu,“ skonštatoval predseda Smeru.

 

Prečítajte si tiež: Jeho motiváciou je stíhanie bývalého špeciálneho prokurátora

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies