Lévai bez miestenky do Ria, skončil v osemfinále

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:06 • 2 min
Lévai bez miestenky do Ria, skončil v osemfinále

LAS VEGAS - Z dvojice slovenských zápasníkov - klasikov, ktorí zasiahli do bojov v úvodný súťažný deň majstrovstiev sveta v Las Vegas, sa viac darilo Istvánovi Lévaiovi, ktorého púť v kategórii do 66 kg v grécko-rímskom štýle sa však skončila už v osemfinále.

slovakia

left justify in out

Borec VŠC Dukla Banská Bystrica najskôr v kvalifikácii jednoznačne 4:0 zdolal Mehdiho Chooliho Zeidvanda z Iránu, keď bodoval v oboch periódach a v závere odolal ataku súpera. Dramatickejšie sa vyvíjal šestnásťfinálový duel s Ukrajincom Denisom Demiankovom. V repríze zápasu o 3. miesto z júnových európskych hier v Baku išiel Lévai do vedenia 2:0, ale pri dokončení chvatu sa dostal do nevýhodnej pozície, z ktorej súper vyťažil sedem bodov a prvú periódu vyhral 9:6. V prostrednej časti druhej trojminútovky Slovák obrátil stav na 13:9 vďaka pasivite unaveného Ukrajinca a dotiahol súboj do víťazného konca. Nad sily majstra Európy z roku 2012 bol už v nasledujúcom kole Gruzínec Šmagi Bolkvadze. Ten sa v osemfinále ujal vedenia po technickej chybe Lévaia, v druhej perióde postupne zvýšil na konečných 6:0. Lévai nenaplnil medailové ambície a nezískal jednu zo šiestich miesteniek na olympijské hry 2016, ktoré sa rozdávajú v Las Vegas v olympijských disciplínach. Majstrom sveta v tejto kategórii sa stal Nemec Frank Stäbler, ktorý vo finále zdolal Chan-su Rju z Kórejskej republiky.


Druhý Slovák v akcii Richard Rigó nestačil už v šestnásťfinále kategórie do 75 kg na Egypťana Tareka Mohameda Abda Elsalama Shibla, ktorému podľahol 0:2 a tým sa jeho pôsobenie na amerických žinenkách skončilo. Zlato putuje do zbierky úradujúceho olympijského víťaza a majstra sveta z roku 2011 Romana Vlasova z Ruska. Medaily sa rozdávali aj v grécko-rímskom štýle do 98 kg, najcennejšiu získal obhajca prvenstva z Taškentu 2014 Artur Aleksanjan, keď vo finále porazil olympijského víťaza z Londýna 2012 Quasema Rezáího z Iránu.


Slovensko má na MS zastúpenie už iba medzi voľnoštýliarmi. Dan Pálinkás sa predstaví v divízii do 74 kg, Jozef Jaloviar do 97 kg a Soslan Gaglojev do 125 kg.

Pondelok - výsledky:
GRÉCKO-RÍMSKY ŠTÝL


Do 66 kg
kvalifikácia: István Lévai (SR) - Mehdi Chooli Zeidvand (Irán) 4:0
šestnásťfinále: István Lévai (SR) - Denys Demiankov (Ukr.) 13:9
osemfinále: Šmagi Bolkvadze (Gruz.) - István Lévai (SR) 6:0
Poradie: 1. Frank Stäbler (Nem.), 2. Chan-su Rju (Kór. rep.), 3. Arťom Surkov (Rus.) a Davor Štefanek (Srb.)

Do 75 kg
šestnásťfinále: Tarek Mohamed Abd Elsalam Shibl (Egypt) - Richard Rigó (SR) 2:0
Poradie: 1. Roman Vlasov (Rus.), 2. Mark Overgaard Madsen (Dán.), 3. Dosžan Kartikov (Kaz.) a Andrew Thomas Bisek (USA)

Do 98 kg - poradie:
1. Artur Aleksanjan (Arm.), 2. Quasem Rezáí (Irán), 3. Dimitrij Timčenko (Ukr.) a Islam Magomedov (Rus.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies