Lesné požiare spaľujú Rusko. Putin predstavil opatrenia na záchranu ľudí

NETKY.SK • 7 September 2021, 12:57 • 2 min
Lesné požiare spaľujú Rusko. Putin predstavil opatrenia na záchranu ľudí

VLADIVOSTOK – Hasiči bojujú s rozsiahlymi lesnými požiarmi. Ruský prezident už prisľúbil pomoc tým, ktorí prišli o svoju strechu nad hlavou.

slovakia

left justify in out

Miestnym hasičom sa za posledný deň podarilo zlikvidovať 61 lesných požiarov na ploche 15 tisíc hektárov. Požiare však stále spaľujú pôdu a lesy na ploche 187 tisíc hektárov. Informovala o tom tlačové oddelenie Federálnej agentúry pre bezpečnosť letectva.

 

Najhoršia situácia je v regióne Jakutsko (150 846 hektárov) a Irkutsku (12 374 hektárov). Veľké požiare zaznamenali aj v regióne Sverdlovsk (7 491 ha) a v republike Mari-El (4 530 ha). O niečo menej dramatická situácia je v oblastiach Ťumeň, Orenburg, Kurgan a Nižný Novgorod, Baškortostan, či v okolí Krasnojarska, Kamčatky, Altaja a Chabarovska.

 

 

Do boja s plameňmi bolo nasadených 6 281 ľudí, 976 kusov techniky, 41 lietadiel na monitorovanie a ďalších 17 na hasenie požiarov.

 

Riziko vzniku požiarov je vysoké vo všetkých regiónoch Ruskej federácie. Núdzový režim bol vyhlásený v celom regióne Nižný Novgorod, republikách Mari El, Mordovia, Sakha (Jakutsko), ako aj v troch okresoch regiónu Sverdlovsk. Osobitný režim požiarnej bezpečnosti platí v 53 regiónoch Ruskej federácie.

 

 

Prezident Ruskej federácie Vladimír Putin vydal pokyn prijať niekoľko ďalších opatrení na boj proti požiarom – od uvolnenia finančných prostriedkov a vybavenia, až po zapojenie armády.

 

Hlava štátu tiež vyzvala vládu, aby zvážila presun právomocí v oblasti ochrany lesov na federálnu úroveň v regiónoch s veľkou rozlohou lesovnízkou hustotou obyvateľstva.

 

Hlava štátu zdôraznila, že „všetky procesy súvisiace s podporou ľudí a prácami na obnove bývania v postihnutých oblastiach musia byť dokončené pred nástupom chladného počasia“.

 

Prečítajte si tiež: Atény sú v obkľúčení plameňov už tretí deň. Hasičom dochádzajú sily!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies