Zuzana Čaputová: Musíme sa pripraviť na všetky scenáre

NETKY.SK • 25 Január 2022, 18:50 • 2 min
Zuzana Čaputová: Musíme sa pripraviť na všetky scenáre

BRATISLAVA - Prezidentka Slovenskej republiky sa dnes vyjadrila k situácii na Ukrajine. Vo svojom príspevku odsúhlasila kroky, ktoré doteraz prijala Severoatlantická aliancia a Európska únia. Vyhlásila, že Slovensko musí preventívne preveriť svoju obranyschopnosť.

slovakia

left justify in out

Hlavu štátu mrzí, že doterajšie diplomatické úsilie neprinieslo zmiernenie napätia. Považuje to pritom za jedinú dobrú cestu, ako predísť najhoršiemu scenáru. 

 

img

 

Navrhuje pokračovať v dialógu s Ruskom a zároveň podporovať Ukrajinu. Potrebujeme však posilniť aj našu vlastnú, slovenskú pripravenosť v prípade, že sa situácia na východ od našich hraníc bude naďalej zhoršovať a Rusko Ukrajinu znovu napadne. Nikto z nás si takýto scenár neželá a potrebujeme urobiť maximum pre to, aby nenastal. No nepripraviť sa naň – od preverenia krízového manažmentu a obranyschopnosti štátu, po zintenzívnenie podpory Ukrajiny a komunikácie s našimi spojencami a partnermi – by bolo nezodpovedné,“ uviedla. 

 

Prečítajte si tiež: Čo ak Rusko zastaví dodávky energií do EÚ? USA už hľadajú riešenie

 

Pripomenula, že zdieľame jeden kontinent, na ktorom si všetci želajú žiť v bezpečí, a preto by sme mali rešpektovať dohodnuté pravidlá. „Kontakt medzi nami, predstaviteľmi štátu a predstaviteľmi našich ozbrojených síl, je v poslednom čase veľmi intenzívny a odzrkadľuje vážnosť situácie. Preventívne sa pripraviť na všetky možné scenáre je naša základná povinnosť.“

 

 

Možno vás zaujme: Ukrajina zatkla sabotérov pracujúcich pre Rusko. Mali premyslený plán




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies