Lehela H. po prepustení opäť zadržala NAKA

NETKY.SK • 9 Apríl 2020, 21:29 • 2 min
Lehela H. po prepustení opäť zadržala NAKA

BRATISLAVA - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali Lehela H., známeho ako "hrobára" skupiny sátorovcov, tesne po tom, ako bol prepustený z vyšetrovacej väzby v Leopoldove.

slovakia

left justify in out

Obvinenie

NAKA ho obvinila zo zločinu založenia, zosnovania a podpory zločineckej skupiny, ako aj z viacerých vrážd. 

 

"Po vykonaní neodkladných procesných úkonov bude vyšetrovateľom Policajného zboru spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby," uvádza polícia.

 

img

 

Prvotný proces padol 

Portál parameter.sk uvádza, že vo štvrtok Lehela H. oslobodil Okresný súd v Trnave spod obžaloby, podľa ktorej mal spolu so synom napadnúť svoju manželku a hodiť ju do klietky k levici. Lehel H. bol v dnešných hodinách  oslobodený pre procesné chyby pri výsluchu poškodenej. Celý proces padol podľa názoru obhajcu Petra Schmidla preto, lebo od počiatku orgány činné v trestnom konaní urobili viacero procesných chýb.

 

"Takmer pri každom procesnom dôkaze bolo viacero pochybení a aj súd v odôvodnení oslobodzujúceho rozhodnutia skonštatoval, že v podstate nenašiel ani jeden jediný použiteľný priamy dôkaz," uviedol Schmidl.

 

img

 

Temná minulosť

Lehel H. bol "hrobárom" skupiny sátorovcov, pretože sa podieľal na vraždách gangu, ktorý svoje obete zakopával v areáli bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede. V minulosti sa mal priznať aj k vražde bývalého bosa gangu Lajosa Sátora.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies