Legendárny holandský futbalista Van der Sar nie je v ohrození života, jeho stav je stabilizovaný

NETKY.SK • 12 Júl 2023, 11:00 • 2 min
Legendárny holandský futbalista Van der Sar nie je v ohrození života, jeho stav je stabilizovaný

AMSTERDAM - Bývalý holandský futbalista Edwin van der Sar je naďalej hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Bývalý brankár už nie je v ohrození života.

slovakia

left justify in out

Niekdajší brankár však komunikuje s okolím a nie je v ohrození života. Uviedla to jeho manželka. Päťdesiatdvaročný van der Sar bol minulý piatok hospitalizovaný v chorvátskej nemocnici po tom, čo utrpel krvácanie do mozgu. "Edwin je stále na jednotke intenzívnej starostlivosti, ale je stabilizovaný. Nie je v ohrození života," uviedla Annemarie van der Sarová vo vyhlásení, ktoré vydal klub Ajax Amsterdam. "Vždy, keď ho navštívime, je komunikatívny. Musíme trpezlivo čakať, ako sa jeho situácia vyvinie."

Holanďan ukončil kariéru v roku 2011. Za Holandsko odohral 130 zápasov, v Lige majstrov triumfoval s Ajaxom Amsterdam a Manchestrom United. S anglickým tímom vyhral aj štyri tituly v Premier League. Pôsobil aj vo Fulhame a Juventuse Turín. Neskôr nastúpil na pozíciu generálneho riaditeľa v Ajaxe, no tento rok v máji odstúpil z funkcie pre vyčerpanosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: SuperSport
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies