Čo zapríčinilo smrť jedinej dcéry Elvisa Presleyho?

NETKY.SK • 14 Júl 2023, 12:00 • 2 min
Čo zapríčinilo smrť jedinej dcéry Elvisa Presleyho?

Lisa Marie Presley, jediné dieťa rock´n´rollovej legendy Elvisa, zomrela na nepriechodnosť čriev, uviedla kancelária súdneho lekára v okrese Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Nepriechodnosť čriev spôsobili zrasty, ktoré vznikli operáciou na zníženie hmotnosti, ktorú Lisa podstúpila pred niekoľkými rokmi. Speváčka zomrela 12. januára po prevoze do kalifornskej nemocnice vo veku 54 rokov. Posledný krát verejne vystúpila dva dni pred jej smrťou na odovzdávaní Zlatých glóbusov. 

 

V čase jej smrti miestni predstavitelia uviedli, že záchranári boli vyslaní do jej domu v Calabasase, kde ju našli po zástave srdca. Súdny lekár o dva dni neskôr konštatoval prirodzenú smrť a uviedol, že zástavu srdca spôsobila nepriechodnosť tenkého čreva. V prípade Presleyovej bolo zistené, že zrasty spôsobil chirurgický zákrok na zníženie hmotnosti, ktorý podstúpila pred niekoľkými rokmi. "Ide o dlhodobo známu komplikáciu pri tomto type operácie," uviedol v správe súdny lekár. Lekárka na pohotovosti v Providence Saint Joseph Medical Center v Kalifornii, doktorka Angelique Campen, informovala, že úmrtia na nepriechodnosť tenkého čreva sú veľmi zriedkavé. V mnohých prípadoch majú pacienti silné bolesti a sú hospitalizovaní v nemocnici. 

 

 

Lisu Marie Presley, speváčku a skladateľku, nakoniec pochovali vedľa jej syna Benjamina Keougha, ktorý v roku 2020 spáchal samovraždu. Jej matka Priscilla Presley, podala po jej smrti námietku proti platnosti závetu, pričom tvrdila, že nevedela o dodatku z roku 2016, ktorý ju zbavil funkcie nad správou majetku Lisy Marie. Namiesto toho bol v dodatku spomenutý Benjamin Keough a dcéra Riley ako správcovia. Obe deti sú z prvého manželstva Lisy Marie s Dannym Keoughom. K urovnanie súdneho sporu prišlo v máji a jeho podrobnosti neboli nikdy zverejnené.

Lisa Marie Presley, narodená v roku 1968, kráčala v stopách svojho otca ako hudobníčka a počas svojej kariéry vydala tri albumy. Známa bola aj vďala štyrom manželstvám s Keoughom, popovou hviezdou Michaelom Jacksonom, hercom Nicolasom Cageom a hudobníkom Michaelom Lockwoodom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
BBC, Foto: FB Lisa Marie Presley
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies