Oktagon korunuje nového šampióna v bantamovej váhe

NETKY.SK • 13 Máj 2021, 15:39 • 2 min
Oktagon korunuje nového šampióna v bantamovej váhe

Fanúšikovia zmiešaných bojových umení sa môžu tešiť na zaujímavý miniturnaj. Organizácia Oktagon MMA už čoskoro spozná šampióna v kategórii do 61 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Bantamovú díviziu naposledy ovládol slovenský bojovník Tomáš Deák, ktorý sa následne rozhodol prijať ponuku organizácie ACA a titul mu bol oficiálne odobratý. Šampiónsky pás bol odvtedy bez majiteľa, čo sa ale v najbližšom období zmení.

 

 

Koniec mája prinesie ďalšie podujatie Oktagonu s poradovým číslom 24. Lákadlom budú dva semifinálové súboje o bantamový titul. Českú republiku bude zastupovať Filip Macek, ktorý má skúseností na rozdávanie. V organizácii zvíťazil sedemkrát, jediná porážka prišla v zápase s Tomášom Deákom. Momentálne má na konte dve víťazstvá v rade a bol by rád, ak by titul ostal „doma“.

 

V ceste mu bude stáť taliansky fighter Luca Iovine, ktorý v posledných mesiacoch márne hľadá stratenú formu. Zo šiestich zápasov má na konte až päť prehier, treba však dodať, že jeho súpermi boli bojovníci, ktorí sa radia medzi európsku špičku. Na turnaji Cage Warriors neúspešne bojoval o titul s Nathanielom Woodom, momentálne pôsobiacim v UFC.

 

 

V druhom meraní síl sa proti sebe postavia zástupcovia Fínska a Francúzska. Opäť naštartovať svoju kariéru bude chcieť Janne Elonen-Kulmala, ktorý podobne ako Iovine neprežíva najlepšie obdobie. Jeho súperom bude Arnold Quero, ktorý sa z ľahkej váhy postupne presunul do bantamovej divízie a do Oktagonu prichádza z prestížnej organizácie Brave, kde si konto pripísal jedno víťazstvo a jednu porážku.

 

Hlavným ťahákom Oktagonu 24 bude zápas o titul vo welterovej váhe medzi šampiónom Davidom Kozmom a vyzývateľom Leandrom Silvom, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť na podujatí Oktagon 23.

 

 

Zápasnícka karta

 

David Kozma vs Leandro Silva

Viktor Pešta vs Riccardo Nosiglia

Filip Macek vs Luca Iovine

Janne Elonen-Kulmala vs Arnold Quero

David Hošek vs Tarhan Ibragimov

Matej Peňaz vs Branislav Zuzák

Miroslav Brož vs Christian Jungwirth

Magda Šormová vs ?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies