Desať rokov tvrdej práce sa vyplatilo, Charles Oliveira je šampiónom v UFC

NETKY.SK • 16 Máj 2021, 11:35 • 2 min
Desať rokov tvrdej práce sa vyplatilo, Charles Oliveira je šampiónom v UFC

Svet MMA niekedy píše zaujímavé príbehy. Včerajšie podujatie UFC 262 prinieslo hlavný ťahák o titul v ľahkej váhe medzi Charlesom Oliveirom a Michaelom Chandlerom, o ktorom sa bude ešte dlho hovoriť.

slovakia

left justify in out

Titul v ľahkej váhe bol niekoľko mesiacov bez majiteľa. Bývalý šampión Khabib Nurmagomedov oznámil na turnaji UFC 254, že ho v oktagone už neuvidíme. Dôvodom bolo úmrtie jeho otca a trénera v jednej osobe a predovšetkým sľub, ktorý dal svojej matke – bez otca po boku už zápasiť nebude. Prezident Dana White sa obľúbeného bojovníka snažil presvedčiť, aby sa objavil ešte aspoň v jednom zápase a zaokrúhlil tak svoju obdivuhodnú sériu na 30-0. Dagestanský orol bol však neoblomný a pred niekoľkými týždňami potvrdil, že je jeho rozhodnutie definitívne. Titul mu bol následne oficiálne odobratý a bolo potrebné korunovať nového šampióna.

 

 

Šancu dostali dvaja bojovníci, ktorí poznajú význam slovného spojenia „tvrdá práca“. Michael ChandlerCharles Oliveira včera predviedli zaujímavý boj, ktorý dopadol lepšie v prospech Oliveiru. Ten zvíťazil v druhom kole po TKO a úspešne tak zavŕšil desaťročnú cestu na vrchol. „Povedal som, že ho knokautujem a knokautoval som ho. Dokázal som, že som lev levov,“ prezradil v pozápasovom rozhovore prostredníctvom tlmočníka.

 

 

Fanúšikovia Oliveiru cítili po zápase satisfakciu, keďže Brazílčan debutoval v UFC pred desiatimi rokmi a išlo o jeho prvý titulový zápas, ktorý majstrovsky využil. Jeho súper Chandler zavítal do najväčšej MMA organizácie sveta minulý rok po prestupe z Bellatoru. Išlo tak o súboj dvoch odlišných svetov.

 

Atraktivitu duelu ocenil aj Dana White. „Bol to neuveriteľný hlavný ťahák. Obaja borci predviedli neskutočné výkony. Oliveira to dokázal a povedal, že mi ďakuje za všetko, čo som pre neho urobil. Dnes to bola najväčšia príležitosť jeho kariéry,“ nechal sa počuť na tlačovej konferencii.

 

 

Nový šampión zvíťazil už v deviatich zápasoch v rade a na konte má aj niekoľko rekordov, napríklad najviac víťazstiev na submisiu v histórii UFC (14), najviac finančných bonusov za výkony (10) a najviac ukončení (16). Jeho prvým vyzývateľom zrejme bude víťaz atraktívneho duelu medzi Conorom McGregoromDustinom Poirierom, ktorý je na programe 10. júla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona