Láska, akcia aj kaskadérske kúsky – to je nová slovenská komédia Villa Lucia! Pozrite si exkluzívne rozhovory s tvorcami.

NETKY.SK • 6 Marec 2023, 20:30 • 2 min
Láska, akcia aj kaskadérske kúsky – to je nová slovenská komédia Villa Lucia! Pozrite si exkluzívne rozhovory s tvorcami.

Čo všetko sú dvaja muži schopní urobiť kvôli jednej žene a čo pre kamarátstvo. To všetko odhalí nová slovenská akčná komédia Villa Lucia. Na slávnostnej premiére herecké hviezdy pre Netky prezradili ako sa im nakrúcalo aj aké kaskadérske kúsky museli absolvovať. Pozrite si rozhovory s hercom Jurajom Černým, Jurajom Hrčkom a Hanou Vagnerovou a Zdeňkom Godlom.

slovakia

left justify in out

Villa Lucia je originálnou kombináciou dvoch u nás divácky najpopulárnejších žánrov: romantického filmu a komediálnej kriminálky. Divákom sľubuje divákom vtipné, hláškami okorenené dialógy, silné, charizmatické herecké obsadenie, prepracované kaskadérske scény a najmodernejšie digitálne technológie, aké v slovenskej kinematografii nemajú obdobu. Novinku osobne predstavili režisér a producent Michal Kollár s producentkou Janou Klukovou.

 

Film vznikal dlhšiu dobu, pôvodne to bola tínedžerská komédia. Ako človek starol, tak ten projekt starne spolu s nami, aj so spoluautorom a scenáristom  Lukášom Zigmundom. Nakoniec sme sa rozhodli zakotviť to na vek 30-tnikov. Ako zdroj komédie je zaspatie v puberte, čo je veľmi rozšírené a nám prišlo ako vtipný východiskový bod. Je to zároveň pocta klasickým komédiám, a to znamená žáner -  zlodejskú komédiu o skorumpovaných policajtoch. Vlastne taká generačná výpoveď a žánrový film, keď sa prekrížia, tak to je Villa Lucia,“ vysvetlil režisér a producent Michal Kollár.

img

 

Komédia Villa Lucia rozpráva príbeh trojice kamarátov, ktorých ešte aj po tridsiatke spája spomienka na spolužiačku zo strednej školy, Luciu Renerovú Do úlohy famme fatale, ktorú milujú traja kamaráti si režisér vybral českú divu Hanu Vágnerovú. 

img

 

Veľmi si vážim, že ma režisér Michal Kollár obsadil do tejto role a že ma takto vidí. Ako ženu, do ktorej sa viacerí muži naraz zamilujú a sú schopní sa kvôli nej sa pobiť a riskovať život. Tak som si povedala, že to sa nedá odmietnuť. Som veľmi rada, že som sa pracovne vrátila na Slovensko, pretože strašne obdivujem a rešpektujem slovenských hercov. Mám veľmi rada vašu tvprbu, príde mi, že ste tak krásne otvorení, emotívni a temperamentní. A mne to je veľmi blízke,“ vyznala sa herečka Hana Vágnerová.

 

Cyril v podaní Juraja Hrčku si po niekoľkých teatrálnych pokusoch o samovraždu kvôli Lucii lieči nervy v psychiatrickej liečebni a práve dnes sa jej chce v rámci terapie za všetko ospravedlniť. Gorazd, ktorého hrá Michal Kubovčík je s Luciou zasnúbený a práve dnes musí svoj vzťah pred nestabilným Cyrilom utajiť. Martin Meľo ako Svätopluk sníva o tom, že práve dnes má poslednú šancu dať starú partiu dokopy. Juraj Hrčka si vo filme vyskúšal viaceré kaskadérske kúsky.

Zažil som stretnutie s kaskadérskym remeslom, bol som istení, takže všetko bolo bezpečné. Nie je tam toho až tak veľa, ale aj to mi stačilo, bolo to mňa dosť. A tým vlastne vysielam obdiv všetkým kaskadérom – slovenským, českým, zahraničným. Celkom ma to však začalo aj baviť, takže keď sa niekedy opäť naskytne taká príležitosť, idem do toho,“ prezradil Juraj Hrčka.

img

 

Snaha raz a navždy urovnať nevyriešenú minulosť privedie rozhádanú trojicu až do Luciinho rodného domu, kde hrdinovia narazia na ešte väčšiu prekážku. Nestráženú starú vilu nad mestom majú totiž práve dnes v pláne vykradnúť dvaja skorumpovaní policajti. Jánoša, ktorý sa chce pred odchodom do dôchodku za každú cenu zabezpečiť „posledným džobom“ bravúrne stvárnil Vlado Černý.

img

 

Úlohu v tomto filme som vzal hlavne preto, že som poznal režiséra Michala Kolára a mnoho rokov som sledoval jeho prácu. Tento film pripravoval pomaly „pol storočia“ a bol som pri tom od samého začiatku. Videl som jeho filmy a spolupracoval som s ním už v niekoľkých projektoch, tak som úlohu Jánoša prijal s potešením. Je to taká komická postavička policajta v dôchodkovom veku, ktorý má istý spôsob humoru. Vo filme je mnoho veľmi vtipných scén. Osobne som sa veľmi bavil na scénkach s kolegom Godlom,“ s úsmevom skonštatovala herecká legenda Vlado Černý.

Jeho zakríknutým synovcom Rudo v podaní Tomáša Mischuru, ktorý so strýkovým plánom nesúhlasí. Zlodejom neochotne asistuje taxikár „Džeremy z Vrakune“, ktorého si zahral populárny Zdeněk Godla. Nastáva noc plná akcie, komických situácií a vtipných dialógov. Prežijú iba tí, ktorí držia spolu – hoci aj proti svojej vôli. Lebo „tú pravú“ môže mať iba jeden.

„Džeremy je taxikár, poverčivý a nesmelý, trošku šialený, ale dôverčivý človek. Inak neškodná osoba, ktorá verí policajtom. Prepočítava peniaze na percentá. Spoločné máme asi to, že aj ja som veľmi dôverčivý a asi som aj taký blázon ako on... Keď som videl obrázky, ktoré kreslí Michal Kollár, pobavili ma. Zároveň mám veľmi rád komédie, takže som do toho išiel. Tešil som sa na to, ako sa nakrúca komédia na Slovensku. Vo filme sa hovorí slovensky, takže som bol trochu napätý. Je to výborná komédia a mňa to veľmi bavilo,“ prezradil obľúbený herec Zdeněk Godla, ktorého diváci poznajú z kultového seriálu MOST!

img

 

Súčasťou slávnostnej delegácie boli na premiére herci Michal Kubovčík, Juraj Hrčka, Hana Vagnerová, Zdeněk Godla, Vlado Černý, Tomáš Mischura a Marta Maťová, ale aj scenárista Lukáš Sigmund, zástupca koproducenta, finančný riaditeľ TV JOJ Mojmír Mlčoch, zvukár Tobiáš Potočný či autor hudby Matúš Široký. Film príde do celoslovenskej distribúcie 9. marca 2023. Ak dovtedy nechcete čakať, producenti si pre vás spolu s distribučnou spoločnosťou BONTONFILM pripravili exkluzívne predpremiéry, ktoré sa budú konať pri príležitosti MDŽ od 4. do 8. marca v sieťach CINEMAX, Cinema City, KINO STAR po celom Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies