Kyjev chce rokovať o zvýšení poplatkov za tranzit ruského plynu minimálne o 30 %

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 18:43 • 2 min
Kyjev chce rokovať o zvýšení poplatkov za tranzit ruského plynu minimálne o 30 %

KYJEV - Ukrajina chce na trojstranných rokovaniach o dodávkach ruského plynu diskutovať aj o zvýšení poplatkov za tranzit suroviny.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes ukrajinský minister energetiky Volodymyr Demčyšyn, pričom uviedol, že Kyjev chce zvýšiť tranzitné poplatky minimálne o 30 %. Informovala o tom agentúra Reuters.
     

Rozhovory medzi Ukrajinou, Ruskom a Európskou úniou by sa podľa ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka mali uskutočniť 20. marca v Bruseli. "Dúfam, že 20. marca sa uskutočnia rokovania s európskymi partnermi za účasti Ruska, aby sme dosiahli dohodu o dodávkach plynu počas leta," uviedol Jaceňuk na zasadnutí vlády.
     

Okrem poplatkov za tranzit ruského plynu plánuje Ukrajina rokovať v Bruseli aj o znížení ceny za dodávky suroviny z Ruska počas letného obdobia, dodal Demčyšyn. Ako povedal, bol by rád, ak by sa cena znížila pod 250 USD (236,34 eura) za 1000 kubických metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies