Kvôli Milošovi Zemanovi vytvoria konzílium lekárov. O čom rozhodne?

NETKY.SK • 26 Október 2021, 12:57 • 2 min
Kvôli Milošovi Zemanovi vytvoria konzílium lekárov. O čom rozhodne?

PRAHA - Nový tím, ktorý posúdi zdravotný stav hospitalizovaného prezidenta, budú tvoriť odborníci z rôznych oblastí.

slovakia

left justify in out

O zdravotnom stave českého prezidenta Miloša Zemana sa bude radiť novovzniknuté konzílium lekárov. Jedným z jeho členov je dosluhujúci rektor Karlovej univerzity v Prahe Tomáš Zima, ktorý pre server Seznam Zprávy uviedol, že zbor bude zložený odborníkov rôznych špecializácií. "Áno, som členom konzília. Po tom, čo sa stretneme a poradíme, vydáme vyjadrenie. Myslím si, že je to správne," uviedol špecialista na klinickú biochémiu a vnútorné ochorenia.

 

img

 

Konzílium, ktorého členmi by mali byť približne 9 lekári, začne skúmať stav prezidenta ČR koncom budúceho týždňa po tom, čo dostane príslušné podklady. Okrem Zemanovho ošetrujúceho lekára Miroslava Zavorala by mali byť jeho súčasťou špecialisti na fyzioterapiu, diagnostiku alebo liečbu ochorení v oblasti brušnej dutiny a tiež expert z odboru psychiatrie. Seznam Zprávy približuje, že nový tím lekárov sa zrejme podpíše pod správu o schopnosti Zemana vykonávať svoj úrad, ktorú si český parlament objednal na začiatok novembra.

 

Prečítajte si tiež: Miloš Zeman mal v nemocnici ďalšiu návštevu. Šľachetné gesto od kamaráta a kolegu

 

Nová Poslanecká snemovňa

 

Očakáva sa, že vyhlásenie tímu odborníkov príde zhruba v čase, keď sa 8. novembra po prvý raz zíde novozvolená Poslanecká snemovňa. Až potom bude možné spustiť prípadnú diskusiu o možnosti dočasne zbaviť Zemana výkonu prezidentských právomocí. Poslanci a senátori by tak mohli o tejto procedúre hlasovať už na základe informácií nového lekárskeho konzília.

 

 

Zeman je v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) od 10. októbra, keď ho tam previezli v bezvládnom stave zo zámku v Lánoch. Podľa jeho ošetrujúceho lekára a riaditeľa ÚVN Miroslava Zavorala sú príčinou hospitalizácie komplikácie, ktoré sprevádzajú Zemanove chronické zdravotné ťažkosti.

 

K téme: Miloš Zeman nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti

 

Senát ČR začiatkom minulého týždňa zverejnil správu jeho ošetrujúcich lekárov, podľa ktorých v súčasnosti nie je schopný vykonávať svoju funkciu. Hrad následne zverejnil video, ktoré zachytáva hlavu krajiny v nemocničnej izbe. 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies