Premiér Babiš bude mať mimoriadny príhovor, počet prípadov koronavírusu po šiestich dňoch neprekonal tisícku

NETKY.SK • 21 September 2020, 07:55 • 2 min
Premiér Babiš bude mať mimoriadny príhovor, počet prípadov koronavírusu po šiestich dňoch neprekonal tisícku

PRAHA - Český premiér vystúpi v pondelok večer v mimoriadnom príhovore k národu. V tradičnom nedeľňajšom prehlásení "Čau lidi" stihol stručne uviesť, že klasické hodnotenie týždňa sa tentokrát konať nebude.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Zajtra vám chcem niečo dôležité povedať, a to v televízii o 20:00, tak sa, prosím, dívajte," poznamenal Babiš.

V Českej republike v ostatnom období evidujú silný nárast prípadov koronavírusu. V nedeľu zaznamenali ďalších 985 pozitívne testovaných, no predtým počas šiestich dní bol počet prípadov ochorenia COVID-19 zakaždým vyšší ako tisíc, vo štvrtok to bolo dokonca rekordných 3130 prípadov.
 

 

 

Do týždňa sa zavrie časť škôl, myslí si epidemiológ Prymula

V Prahe a ďalších lokalitách, kde sa najviac šíri koronavírus, hrozí do týždňa zatvorenie stredných škôl a možno aj druhého stupňa základných škôl.

 

Najmenších školákov by sa dištančná výučba týkať nemala. Vyplýva to zo slov Epidemiológa Romana Prymulu. Odhaduje, že denne bude čoskoro pribúdať 6-tisíc až 8-tisíc potvrdených nákaz.

 

"(Uzavretie škôl) je naozaj alternatíva, ktorá sa diskutuje," potvrdil pre Prima CNN News s tým, že rozhodnutie hygienikov o uzatvorení niektorých stupňov škôl a prechod na dištančnú výučbu očakáva do týždňa.

 

Ochranné pomôcky môžete objednávať na: shop.netky.sk.  Na sklade sú jednorázové ochranné rúška, textilné ochranné rúška a dezinfekčné gély.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona