Miloš Zeman nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti

NETKY.SK • 18 Október 2021, 18:01 • 2 min
Miloš Zeman nie je schopný vykonávať pracovné povinnosti

BRATISLAVA - Zdravotný stav hlavy štátu potvrdila nemocnica, v ktorej je politik hospitalizovaný.

slovakia

left justify in out

Český prezident Miloš Zeman nie je schopný vykonávať žiadne pracovné povinnosti. V pondelok večer to uviedol predseda Senátu Miloš Vystrčil, ktorý citoval správu Ústrednej vojenskej nemocnice, v ktorej je prezident hospitalizovaný. Odborníci hodnotia dlhodobú prognózu prezidentovho zdravotného stavu ako krajne neistú. 

 

img

 

Senát teda začne proces odobratia právomocí prezidentovi, čo však neznamená, že ho odvolajú z funkcie. "Iná možnosť neprichádza do úvahy, než kedy a akým spôsobom aktivujeme článok 66 ústavy," povedal Vystrčil. 

 

K téme: Prezidenta Zemana na JIS-ke tajne navštívil predseda dolnej komory. Ako sa tam vôbec dostal?

 

K odobratiu prvámocí je potrebná nadpolovičná väčšina prítomných poslancov a senátorov. V prípade potrebnej väčšiny rozdelia právomoci medzi najvyšších ústavných činiteľov. Napríklad vymenovanie premiéra prechádza na predsedu Snemovne, ktorým je Radek Vondráček z hnutia ANO. 

 

Vystrčil tiež povedal, že vedúci Zemanovej kancelárie Vratislav Mynář pozná zdravotný stav prezidenta už od minulej stredy.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies