Premier League: Son hrdinom Tottenhamu, United rozstrieľal Leeds

NETKY.SK • 16 August 2021, 08:24 • 2 min
Premier League: Son hrdinom Tottenhamu, United rozstrieľal Leeds

ANGLICKO – Najsledovanejšia futbalová liga je už v plnom prúde! V šlágri úvodného kola si Tottenham poradil s Manchestrom City.

slovakia

left justify in out

Tottenham víťazne aj bez Harryho Kanea 

 Kohúti pod vedením Nuna Espirita Santa zaskočili úradujúcich majstrov Premier League Manchester City a na domácom štadióne zvíťazili 1:0.

 

V základnej zostave nefigurovala najväčšia hviezda Spurs Harry Kane, o ktorého budúcnosti stále nie je všetko jasné. Naopak, v jedenástke Tottenhamu nastúpil Dele Alli, ktorý od nového trénera dostal dôveru, ktorú počas minulej sezóny stratil u kontroverzného Josého Mourinha

 

Nedeľňajší zápas bol takou klasikou medzi Spurs a City. Hostia tradične vytvárali tlak a snažili sa hrať útočný futbal, ale tak ako už tradične nepremieňali svoje šance a vedúci gól sa im skórovať nepodarilo. 

 

Tottennham mal síce menej z hry, ale obetavou obranou si dokázali udržať čisté konto.

Bojovnosť Tottenhamu bola krátko po zmene strán odmenená víťazným gólom. Pred šestnástkou sa dostal k lopte kto iný než Heung Min Son a nádhernou prízemnou strelou rozhodol o výhre Kohútov

 

 

Hetrik Fernandésa a gólové hody v Manchestri

Slávne derby medzi United a Leedsom opäť prinieslo skvelý futbal a veľkú gólovú prestrelku. 

 

Zverenci Marcela Bielsu sú známi svojim ofenzívnym futbalom a dalo by sa povedať, že takým systémom  všetko alebo nič. Keď majú Leeds svôj deň, tak dokážu poraziť naozaj hocikoho, ale aj dostať poriadnu lekciu. 

 

Prvý polčas bol pomerne pokojný a jediný gól polčasu dal Portugalčan Bruno Fernandés.

Druhý polčas sa začal v neuveriteľnom tempe a vyrovnájúci gól dal obranca Leedsu Luke Ayling, ktorý tvrdou delovkou prekonal De Geu

 

O 4 minúty neskôr sa skóre znova menilo, francúzska hviezda Paul Pogba našiel nádhernou kolmou prihrávkou Masona Greenwooda a ten chladnokrvne zakončil.

 

United pokračovali v ofenzívnej šou a o ďalšie 2 minúty na 3:1 zvýšil Fernandés

Štvrtý gól United pridal pohotovým volejom znova Fernandés a skompletizoval svoj hetrik.

 

Unitedu chutil futbal a plný Old Trafford ich ocenil skvelou atmosférou, ktorá bola naštartovaná ešte pred začiatkom zápasu, keď United predstavili novú posilu z Realu Madrid Raphaela Varana.

 

Posledný gól zápasu pridal po ďalšej nádhernej prihrávke Paula Pogbu Brazílčan Fred. Pogba. Ten počas zápasu hviezdil a pripísal si fantastické 4 asistencie. 

 

Debut v divadle snov si odkrútila aj druhá hviezdna posila Jadon Sancho z Dortmundu. 

 

 

Chelsea a Liverpool víťazne, Arsenal neuspel s nováčikom

Nemeckí tréneri Jurger Klopp a Thomas Tuchel začali sezónu víťazne s rovnakým výsledkom 3:0

 

Chelsea si na domácom štadióne poradila s Crystal Palace. O góly sa v prvom polčase postarali Pulišič a Marcos Alonso. Posledný gól pridal odchovanec Nathaniel Chalobah, pre ktorého to bol prvý gól v drese Chelsea

 

Liverpool narazil na navrátilcov do Premier League Norwich City. Prvý gól zápasu skóroval Jota a v druhom polčase sa presadili Salah s Firminom.

 

Prekvapením prvého kola bol zápas medzi Arsenalom a nováčikom Brentfordom

Brentford si odkrútil svoj debut v Premier League po 74 rokoch. Domáci fanúšici boli odmenení výhrou Brentfordu, ktorý zdolal Arsenal 2:0.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies